ARKEOLOGLAR İSKOÇYA'DAN TÜRKIYE'YE UZANAN 12,000 YILLIK GIZEMLI BIR TÜNEL BULDULAR [VIDEO]




ARKEOLOGLAR İSKOÇYA'DAN TÜRKIYE'YE UZANAN  12,000 YILLIK GIZEMLI BIR TÜNEL BULDULAR [VIDEO]
Avrupa'nın tamamında çok sayıda tünel var, ancak arkeologlar geçenlerde en gelişmiş ve muhendislik harikası  yeraltı tünellerinden birini keşfettiler. 
Bu tünel hakkındaki şaşırtıcı şey, 12.000 yaşında olması ve bu bulgu, günümüzde bilim adamlarını şok etti.
Hiç kimse, hangi nedenle 12.000 yıl önce yaşamış olan insanların kıtaya bağlanmak için büyük tüneller kazmaya başladığından kesinlikle emin değiller, ancak kesinlikle çok etkileyici
Tüneller Türkiye'den İskoçya'ya 2,798.3 mil uzunluğuna yayılmış araştırmalar hala şok halinde.
Akademisyenler, bu tünellerin dini amaçlarla mı yoksa mezarlar olarak mı kullanıldığını, Veya antik insanlar bu tünelleri olası felaketlerden korumak için mi kazmışlardı?
Almanya'daki arkeolog Dr. Heinrich Kush, bulduğu tünellerin, modern insanları seyahat etmesini sağlayan modern otoyollar olarak kullanıldığını düşünüyor. Bu tüneller hakkında akıl almaz gerçek şu ki, tüm Avrupa'da var olmaları.
Dr. Kush, bütün Avrupa'da bu gibi sayısız tünelin bulunduğunu, Akdeniz'den kuzey İskoçya'ya kadar binlerce tünelin bulunduğunu açıklıyor. Tünellerin köşeleri, bazı yerlerde, daha büyüktür ve oturma, depolama odaları ve odalar bulunmaktadır. Hepsi birbirine bağlanmazlar, ancak hepsi birlikte görüldüğünde muazzam bir yeraltı şebekesini temsil eder.
Akademik merakı tatmin eden bu tüneller için hala kesin doğru açıklamalar mevcut değil. Bu yer altı tünelleri, tarihi dini cisimlere ve mezarlıklara giden yolu açacak şekilde inşa edildi.Onların, bu tünelleri neden yaptıklarını tam olarak bilen insanlar tarafından yaptırıldığı açıktır.
Bilim adamları, geçmişteki insanlar için büyük bir tünel yapımının kendilerini dış dünyanın olası tehlikelerinden korumak ve savaş sırasında serbestçe dolaşmak olduğunu belirttiler. Tüneller dünyadaki tüm dünyayı temsil ediyor. Oldukça güzel, değil mi?
Bulunan tüneller sadece antik insanların avcılıkla uğraşmakla kalmayıp mühendislikle ilgilendiklerini ve uzun yıllar boyunca yaptıklarını kanıtladı.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder