Vatanım Sensin 31. bölüm sezon finali - Can alıcı soru, Cevdet kurtulacak mı


Televizyonda yaz sezonu başlarken, diziler birer birer ya final yaparak izleyiciye veda ediyor ya da sezon finali yaparak dinlenmeye çekiliyor.  Kanal D ekranlarında 27 Ekim 2016 tarihinde ilk bölümüyle izleyiciye "merhaba" diyen Vatanım Sensin, bu akşam 8 Haziran 2017 Perşembe 31. bölümüyle sezon finali yaparak yaz tatiline girdi. 15 Haziran Perşembe akşamı da sezon finalinin tekrarı ekrana geldi... İzleyicinin her hafta büyük bir heyecanla izlediğimiz ve sosyal medyada da en çok konuşulan dizilerden biri olan Vatanım Sensin; muhtemelen Eylül ayında ikinci sezonuyla kaldığı yerden devam edecek.

Son haftalarda olaylar çok hızlandı, sezon finaline doğru her şey ortaya çıktı. Leon ve Hilal arasındaki duygusal ilişki ortaya çıktı, bunu hızlandıran olay da Leon'un yardım malzemeleri içinde Anadolu'ya giden silahları Hilal'e olan aşkı uğruna görmezden gelip vatan haini olarak yargılanması oldu. Leon, Hilal için ölümü de göze aldı, vatanını, ailesini her şeyini kaybetmeyi de. Ne büyük aşk; izlerken nasıl özeniyor insan ...

Ortaya çıkan diğer bir önemli gerçek de Tevfik'in aslında bir vatan haini olduğu idi. Ohh dedik, Tevfik'in şeytanlıklarından kurtulacağız sonunda.

En önemlisi de, en sonunda Azize'nin, Cevdet'in aslında bir vatan haini değil de tam bir vatansever olduğunu, Eşref Paşa tarafından görevlendirilerek yunan ordusu içine girdiğini öğrenmesi oldu. Vee geldik en önemli düğümün çözülmesine, Cevdet'in Yunan ordusu içindeki casus olduğunu Vaisli öğrendi. Tevfik Cevdet'ten intikam almak için onun gerçek vazifesini Yunan komutana anlattı. Ve Vasili tarafından tuzağa düşen Cevdet'in bütün ailesi, Azize, Hasibe Ana, Ali Kemal, kızlar, hepsi ölüm cezasıyla karşı karşıya kaldı. Ama Cevdet büyük zekasını kullanarak, kendisini vatanı ile ailesi arasında bir seçim yapmaya bırakan Vasili'yi alt etti. Onu en zayıf noktasından vurdu, yıllar önce kaybettiği oğlu Dimitri kozu ile yendi General Vasili'yi...

Cevdet'in zekice manevrasıyla bir anda roller değişerek, Yunan ordusuna ihanet suçlamasıyla karşı karşıya kalan General Vasili, yargılanarak ölüm cezasına çarptırıldı ve kurşuna dizilerek infaz edildi. Leon babasının infazını kahrolarak izledi. Boran Kuzum, harika bir oyuncu; gencecik yaşına rağmen sapasağlam, tertemiz bir oyunculuk ile bizleri kendisine hayran bırakmaya devam ediyor.

Yakup ile Cevdet Mustafa Kemal'e yapılacak suikastin bilgisini elde edip önlemek için akıllıca bir plan yaptılar, bu plan sonunda Tevfik de hak ettiği sona kavuştu. Tevfik'in ava giderken avlandığı patlama sonucunda öldüğünü tahmin ediyoruz. ölmüş olmalı, yoksa saçma olur.

Emeline ulaşamayan bir diğer kişi de İngiliz ajanı Charles Hamilton oldu. Lucy'nin de yardımıyla Yakup Hamilton'u yakaladı. Lucy ne kadar adaletli ve insaflı bir kızcağızmış öyle. Aferin ona...

Cevdet, Yunan yönetiminin taarruzdan vazgeçmediğini ve Atina’dan yeni komutanlar geldiğini öğrendi, ya kendi canı ya vatanı. Tabii ki o yine hiç düşünmeden vatanını seçti. Ankara’ya gitmek için annesi ve kızlarıyla yola çıkan Azize ise Cevdet’i beklerken onun yolladığı veda mektubunu alınca hıçkırıklarla ağladı.

Ali Kemal cephesinde de işler çok zordu, Türk değil de bir Yunan olduğunu, üstelik de Yunan komutanı Vasili'nin oğlu olduğunu öğrenmek, yıktı çocuğu; ölmeyi bile düşündü. Leon'la yüzleşti, Veronika'ya yüzleşti. Bu yüzleşmelerin en etkileyici sahnesi de Vasili'nin mezarı başındaki yüzleşme sahnesiydi. Babası, annesi, kardeşiyle yüzleşti, yüzleşemedi, kahroldu, reddetti...

Leon ve Veronika yüreğimizi paraladı ikisi de. Ne derinden, ne zarif ve ne gerçek acı çektiler öyle... Boran Kuzum ve Senan Kara, siz ne güzel oyuncularsınız, çok seviyoruz ikinizi de...


Leon ile Hilal tepedeki buluşma yerinde iki kere buluştular. İlk buluşma Vasili'nin infazından hemen sonraydı; babasını kaybeden Leon kırgındı, herkese her şeye dargındı; Hilal'e de sitem etti. İkinci buluşmada da Yunanistan'a döneceklerini haber verip Hilal'e de birlikte gelmesini teklif etti. Düşün dedi, düşüneceğine söz verdi ama gidemedi Hilal. Geminin kalkacağı vakit gitti uzaktan izledi sevdiğini, uzaktan vedalaştı Hilal.

Diğer yanda, Cevdet,Yunan taarruzunu yönetmek için Atina'dan gelen yeni komutan ve üst düzey diğer askerlerin hepsini yok etmek zorundaydı, Yunan taarruzunu önlemek için bunu yapması gerekiyordu. Kendini feda etmek pahasına bunu yaptı. Bir oda dolusu üst düzey askeri bir anda peş peşe vurdu, o sırada kendisi de yara aldı. İçeriye giren askerlerle çatışmaya girdi, kurşun yaraları da aldı, ve tam o sırada hazırlamış olduğu saatli bombalar birbiri ardına infilak etti, karargah içindeki herkesle birlikte havaya uçtu. Cevdet de oradaydı, O sırada Mustafa Kemal onun kendisine yolladığı mektubu okuyordu.

Cevdet, kendini feda etti. Nöbetçilerle çatışırken çok yara aldı, sonra da yerleştirdiği saatli bombaların patlamasıyla karargah havaya uçtu. Cevdet o sırada bir yere savrulup kurtulmuş olabilir mi? Aksi takdirde Cevdet'siz bir Vatanım Sensin izleyeceğiz ki, bu mümkün değil gibi gözüküyor.

Bölümün sonunda meclisin açılışı, tüm yurtta ve İzmir’deki sevinç gösterilerini izledik, duygulandık ve bölüm, aynı zamanda da sezon burada bitti… Yeni sezonu gerçekten sabırsızlıkla, büyük bir merakla bekleyeceğiz...
Halit Ergenç, Bergüzar Korel ve Onur Saylak'ın başrolleri paylaştığı, Baki Davrak, Senan Kara, Boran Kuzum, Kubilay Aka, Miray Daner, Pınar Deniz, Fatih Artman, Genco Özak ve usta oyuncu Celile Toyon'u diğer önemli rollerde izlediğimiz Vatanım Sensin'in oyuncu kadrosu u kadarla sınırlı değil. Hikayenin temelinde çok önemli bir role sahip Eşref Paşa karakteriyle Hakan Salınmış diziye büyük bir renk katmış ve 21. bölümde Eşref Paşa'nın Tevfik tarafından vurularak öldürülmesiyle diziden ayrılmıştı. Eşref Paşa'nın yeğeni baş hekim Mustafa Sami rolüyle Yiğit Çelebi, Stavro rolüyle Tuğrul Tülek, Eftelya rolünde Şebnem Hassanisoughi, Eftelya'nın babası... ve nice güzel oyuncular diziye büyük katkılardan sonra veda etti.

Şimdi sezon finalinde de General vasili rolüyle bir sezon boyunca bizleri hem kızdıran hem de oyunculuğuna hayran bırakan Baki Davrak, karakterinin kurşuna dizilerek öldürülmesiyle diziden ayrıldı. Vasili'yi özleyeceğiz gerçekten. Bölümün finalinde Ankara'ya kendi getirdiği bombanın patlamasıyla ava giderken avlanan Tevfik de büyük ihtimalle öldü, o zaman Onur Saylak'ı da artık göremeyeceğiz. Bir kötüyü bu kadar sempatik bir biçimde nasıl canlandırdığını hayretler içinde izlediğimiz başarılı oyuncuyu da gözlerimiz arayacak yeni sezonda.

Kadroya sonradan  Charles Hamilton rolüyle Okan Yalabık ve baldızı Lucy rolünde Saadet Işıl Aksoy dahil oldu. Konuk oyuncu olarak hikayeye renk katan çok önemli isimler de var,  Serhat Tutumluer, Hüseyin Avni Danyal.  Halide Edip karakteriyle iki bölümde yer alarak büyük heyecan yaratan Selma Ergeç,  Kurtuluş Savaşı'nın kadın karakterlerinden Kara Fatma rolüyle Demet Evgar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder