Söz Dizisi 12. bölüm özet. Tim dağılıyor

Geçen bölüm sonunda Sebo Çolak'ın bulunduğu arabaya roket atmak üzereydi. Eylem'in de ölmediğini öğrenmiştik. Avcı'yla oradan çıkmaya çalışırlarken Ateş, Keşanlı ve Hafız onların yardımına gelir. Sonrasında da Çolak'ın oğlunun peşine düşerler. Daha önce bombalanan bir fabrikanın altında sığınak olduğunu söyleyen Eylem sayesinde oraya yönelirler.

Avcı'nın Yavuz'u Sebo'nun saldırısıyla ilgili uyarması sayesinde roket saldırısından kurtulurlar. Ancak peşlerindeki Çolak'ın adamlarından kurtulmak için yabancı bir ülkenin askeri üssüne girmeye karar verirler. Askeri üs onları içeri almayınca Çolka ve adamları ile üs önünde çarpışırlar. Çolak araçtan kaçıp üsse girer. Büyük bey denen kişi onun orada kalmasına yardım ederken Yavuz ve adamları üssün önünde kalakalırlar.

Eylem, Fethi, Ateş, Hafız ve Keşanlı boş tesiste sığınağı bulurlar. Oradaki Çolak'ın oğlu babasından aldığı şifrelerle İHA.lara bağlanmaya çalışır. Tesise bizim timin girdiğini görünce Sebo Çolak'ın oğlunu oradan çıkarır. Kendisi de beğlentı tamamlanana kadar timi dışarda tutup sonrasında teslim olur. Eylem Fransız gizli servisi için çalışan bir ajandır ve Türkiye'ye Sebastian'ı bulup tutuklayıp memleketine götürme görevindedir.

İhaların denetimi Çolak'a geçince bir tanesini doğruca Ankara'ya orada toplanan güvenlik toplantısını bombalamak üzere yönlendirir. Yavuz Çolak'a ulaşabilmek için tesise girmesi gerektiğini bildiği için askerleriyle önce teslim olur. Girdikten sonra oradan birkaç asker rehin alıp Çolak'ın peşine düşer. İha ile tam zirveyi vuracakken Çolak'ı etkisiz hale getirir. Yine de üsten çıkışı çok zordur. Bu sefer de üssün sahibi ülkeye Çolak'a yardım ettiğinizi tüm dünyaya haber yaparım diyerek şantaj yapar. Adamlar mecburen çıkmalarına izin verir. Çolak Türkiye'ye getirilir.

Eylem Sebo'yu alarak ülkesine dönmeden önce Fethi ile öpüşürken; Ateş ve Nazlı da yakınlaşıp öpüşür. Ateş ve Nazlı babasına olan biteni söyleme kararı alır. Anne onları duyar ve Ateş'e "Eğer Erdem bunu öğrenirse seni timden uzaklaştırır. Seçimini yap ya Nazlı ya tim der. Ateş arkadaşlarını seçip Nazlı'dan ayrılır.

Bahar'ın doktorluk lisansı iptal edilince kız annesini arar ve ölen Merve'nin ailesi ile konuşacağını söyleyince annesinin şüpheli tavırlarından birşeyler döndüğünü anlar. Küçük bir yem ile annesinin onu şikayet ettiğini anlar ve kadınla ilişiğini keser. Yavuz'a gelip oradan gideceğini söylediğinde "Bizim bir şansımız var mı?" diye sorar. Yavuz oldukça politik konuşur. Vedalaşıp ayrılırlar. Kız İstanbul'a babasına gittiğinde onun büyük beyin kızı olduğunu öğreniriz. Ayrıca büyük bey eskisinden daha vahşi bir organizasyonu Çolak'ın intikam isteyen oğluyla yapmayı planlamaktadır

Yavuz ve ekibi özel kuvvetlerin başındaki kişi tarafından tebrik edilir ancak yabancı ülke üssüne girdikleri için uluslararası hukuğu çiğnedikleri gerekçesiyle ordudan ihraç edilirler. Hepsi şok olur ve çok üzülür. Yavuz İstanbul'a annesinin mezarına geldiğinde bilmediği birinin annesinin mezarının yanıbaşına kendisine ölüm tarihi açık bırakılmış bir mezar yaptırdığını görür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder