İstanbullu Gelin 16. bölüm özet. Süreyya'ya darbe üstüne darbe

Süreyya Dilara'dan Adem'in Fevzi Boran'ın oğlu olduğunu öğrendiğinde çok şaşırır. Bunu Faruk'tan saklamak istemez. Eger Faruk da ondan böyle önemli bir şey saklarsa affetmeyeceğini söyler. Faruk da o sırada okuldan kaçan oğlu Emir'le buluşmuş; onu eve annesine getirmeye çalışmaktadır. Zor bela ikna eder ama çocuk eve gelse de annesiyle konuşmadan odasına kapanır

Faruk Süreyya'ya Begüm ve Emir ile ilgili gerçeği söylemek istediğini annesine anlatırken teyzesi duyar. Kadın şaşkınlıkla soluğu Dilara'nın yanında alır ve duyduklarını anlatır. İkisi de Süreyya'dan saklamamaları gerktiğinin farkındadırlar ama bebek için endişelenmektedirler.

Süreyya ve Faruk bebeği muayeneye gidecek sonrasında Faruk gerçekleri anlatacaktır. Ancak ultrasonda bebeğin kalp atışlarını duyamazlar ve bebeklerinin öldüğü haberini alırlar. Sunni sancı ile bebeği doğurtup Süreyya'yı uyuturlar. O akşam Bursalılara iftar veren Boran ailesi bunu duyunca yıkılır. Sanem teyze de çok üzülür.

Süreyya eve geldiğinde ise günler haftalarca bir şey yemez ve kimseyle konuşmaz. Kendine gelse de morali çok kötüdür. Esma hanım o babalar gününde kocasının mezarına gitmez. Murat'ın tedavisi iyi gitmektedir. Bade liseyi dereceyle bitirir. Emir annesiyle konuşmaya başlasa da baba kelimesini duymak bile istememektedir.

Gerçeklerle yüzleşen Adem de ortadan kaybolur. Onu kendi haline bırakmasını söyleyen annesine inat Dilara adama mesaj atıp kendisine getirir ve onun yanında olur. Adem babalar gününde Fikret'in babasının başında olduğu bir anda onun Fevzi Boran'ın gayri meşru oğlu olduğunu söyler.

Süreyya Faruk'a iyi geleceğini düşünerek Emir'i babalar ve oğulları pikniğine götürmesini teklif eder. Faruk da Emir de bu teklife balıklamasına atlar. Süreyya evde karşılaştığı İpek'e kendi bebeğine aldığı kıyafetleri verip duygusal bir konuşma yapar. İpek de yumuşar ve Faruk'un Begüm ile olan fotoğrafını yırtıp çöpe atar. Ancak bir parçası düşmüştür. Odaya yine kıyafet bırakmaya giren Süreyya parçayı görüp diğerlerini de alır ve gerçeği anlar. Eşyalarını alıp evi sessizce terk eder. Odaya gelen Faruk ise odada Süreyya'dan iz olarak sadece "Bitti" yazan bir notu ve yırtık fotoğrafın üzerindeki kızın yüzüğünü bulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder