Söz Dizisi 10. bölüm özet. Şehitlere sözümüz var


Geçen bölüm Yavuz komutanı sınır ötesinde Çolak'ın elinde üzerine benzin dökülmüş vaziyette bırakmıştık. Onu ateşe vermeye gelen adamı bayıltır. Ateşler arasında kaldığında son anda onu Yarbay Erdem ve yanındaki adamları kurtarır.

Fethi geçen bölüm sonunda Sebastian'ı vurmaya çalışan Eylem'i vurmuştu. Bu bölümde onu hastaneye kaldırırlar ama kız ameliyattan çıkmaz; ölür Fethi çok üzülür. O kargaşada Sebastian kaçmıştır. Ormandan onu oraya gelen sahte itfayeciler kaçırır. Adam da yuttuğu anahtarla bir kasayı açıp içindeki flash diski alır.

Çolak da Yavuz'u vurmaya gelen İhayı vurur. Zaten planı da budur. Adamları hemen İhayı bir depoya götürür. Beynini çıkartmaları için emir verir. Çolak Sarı komutanı ellerinden kaçıran askerini adamlarının önünde döver. İki adamına onu infaz emrini verir. Ancak adamlar ellerinden kaçırıp öldürdük derler.

Çolak'ın elinden kaçan adamı evine gidince köy korucusu onu görüp konuşur. Adam itirafçı olmak ister. Çolak'ın önemli iki deposunu söyler. Yavuz ve adamları iki depoya da baskın yapar. Birinden mühimmat çıkarken diğerinde ihayı bulurlar. Ancak son anda beyni almaya başaran Sebastian depoyu tuzaklayarak kaçar. Tuzağı fark eden Yavuz ve adamları son anda kaçabilir.

İki deponun baskın yemesi üzerine Çolak durumu fark eder. Elinden kaçan adamının kaçıranları öldürür ve kaçan adamını öldürmek için adamın öz oğlunu yollar. Kaçan adamın oğlu annesi, köy korucusunu öldürür. Babası yaralı kurtulur.Sonrada köyde halk ile iftar açan bizim timin üzerine canlı bomba yeleği ile yola çıkar. Evde olanları fark eden istihbaratçı yaralı adamdan bilgi alıp bizim timi arar. Kurtdereli adamı fark edip durdurmak için üzerine atlar. Bomba patlar

Kurtdereli öldükten sonra arkadaşlarının durumu içler acısıdır. Ailesine haber verilmesi Yarbay Erdem'e düşer. Şehir cenazesinde küçük oğlu yürekleri burkar. Yavuz mezarın başında timdeki arkadaşlarıyla konuşur ve ölümüne Çolak'ın peşine düşeceklerine dair söz alır. Eğer yakalayamadan dönerlerse diye istifa dilekçelerini Yarbay Erdem'e bırakır. Erdem Yarbay da bu hareketten hoşlanır ve O da kendi istifasını onlarınkine katacağını söyler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder