Söz Dizisi 11. bölüm özet. Çolak yakalandı ama tim tehlikede

Tim iki koldan Çolak'ın peşindedir. Çolak'a çok yaklaşırlar. Karargahına giren Yavuz ve adamları Çolak'ın peşine düşer. Bir kamyonetle kaçan Çolak; ilerde gördüğü çevirme yüzünden arkadaki koyunların arasına saklanır. Yavuz ve adamlarının onu fark etmesi üzerine ormana kaçar. Tim onun peşine düşer. Ama su kenarında izini kaybettirir. Gece olunca bir tesise girer. Bekçi köpeğinin havlaması sayesinde yerini fark etseler de Çolak yine kaçar. Bu kez Sabo onu arabayla gelip almıştır.

Yarbay Erdem ve adamları da bir yere baskın yapar. Olay başarılı olsa da bir keskin nişancı Zafer'i vurur. Zor bela keskin nişancıyı etkisiz hale getirip Zafer'i Karabayır'a hastaneye getirirler. Kasığına giren mermi yüzünden ameliyat zorlu geçer. Sinirleri zedelendiği için felç kalma tehlikesi vardır.

Çolak'ın kıyamet diye bir olay planladığını ve oğlunun da bu işin içinde olduğunu iki yerden teyit eden tim bu sefer de Kara batak ve istihbaratçılar ile başka bir yoldan ilerlerler. Çolak'a yardım eden Sezin hanıma giden bir mühimmat kamyonunu ele geçirirler. Ateş kamyonun şöförü olarak mühimmatı kadına götürür. Düzmece bir baskınla istihbaratçılar Ateş'e güvenilir adam süsü verirler. Yine de kadının bir adamı ondan şüphelenince yine bir şekilde adamı etkisiz hale getirirler.

Sezin hanımı bir otel güvenli diye götüren Ateş kadınla bir odada kalıverir. Kadın ona asılınca kurtulmaya çalışır. Nazlı'nın telefonuna kadın cevap verince Ateş'in isim olarak yalan söylediği ortaya çıkar. Kadın Ateş'i sınar ve ajan olduğunu anlayıp adama silah çeker. Arkadaşı son anda Ateş'i kurtarır. Yavuz'dan kaçan Çolak kadını arar. Varolan ses kayıdı ile konuşurlar. Çolak buluşma yerini değiştirir. Tüm tim oraya pusuya yatar. Fethi onları uzaktan tüfekle takip etmektedir. Hatta tüm meydanda sivil gibi görünenler de askermiş. Çolak afallar. Üzerindeki bombayı patlatmakla tehdit eder. Yavuz onun kendisini patlatamıyacağını hesaplar ve Çolak'ı yakalar.

Sebo yukarıda tek başına Çolak'a tüfek doğrultmuş Avcı'yı yakalar. Yakınlardaki bir yere götürür. İşkence edip konuşturmayı ve Çolak'ın taşınacağı helikopteri öğrenip Çolak'ı kurtarmayı planlarken büyük beyin işlerini yapan kadın Sebo'yu arar ve "Sana gönderdiğim arabanın bağajında bir füze var. Çolak ve askerleri o füze ile öldüreceksin" der. Sebo çaresiz yola çıkar.

Sebo giderken Avcı'nın ölüm emrini verir. Tam onu öldürecekler iken bir kadın onu kurtarır ve bir de görürüz ki Eylem imiş. Ama Eylem'in video oyunlarında savaşçı hale getirilmiş hali gibi bir varlık. Muhtemelen o da bir yerin ajanıymış. İyi silah kullanıyor ve iyi dövüşüyor. Fethi onu gördüğünde donakalır. Çolak'ı götüren araç kamyonunun başında Yavuz vardır. Bir kaç araba yolda giderlerken Sebo da elinde füze ile onlara tuzak kurmuş beklemektedir.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder