Mutfakta pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz pratik yemek tarifleri onlardan biri atıştırmalık tarhanalıklar.
malzeme
malzeme
- 1 şişe doğal maden suyu
- 1 yumurta
- 4.5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1.5 yemek kaşığı tarhana
- 2 tavuk göğüs eti
- 5-6 dal biberiye
- 2 soğan
Kaplaması için
- 1 su bardağı toz tarhana
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı
yapılışı
- Maden suyu, yumurta, un ve buğday nişastasını bir kapta hafifçe çırpın. Tarhanayı ekleyip karıştırın. Tavuk göğüs etini jülyen doğrayın. Soğanı halka şeklinde dilimleyin.
- Jülyen doğradığınız tavuk göğüs etlerini, biberiye dallarını ve soğan halkalarını bu karışıma batırın. Kaplaması için; toz tarhanayı geniş bir kaba alın. Maden sulu karışıma batırdığınız malzemeleri sırasıyla alarak tarhana ile kaplayın.
- Ayçiçek yağını derin bir tavada ısıtın. Tarhana ile kaplanmış malzemeleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.
- lezzet.com.tr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder