İstanbullu Gelin 15. bölüm özet. Sırlar açığa çıkıyor

Geçen bölüm sonunda Adem nezarette Esma hanıma üvey oğlu olduğunu söyler. Esma hanım şöförü Mustafa'yı sorgular. Mustafa da benzer şeyler söyleyince emin olur. Avukatını çağırır ve neler yapabileceğini planlarlar. Adem'in annesine gidip ona yüklenirken Adem yetişip Esma'yı püskürtür. Esma hanım geçmişiyle ve ölmüş kocasıyla hesaplaşır.

Süreyya kocasına Akif'in de yardımıyla teknede bir sürpriz planlar. Çok güzel zaman geçirirler. Faruk Fikret'in elindeki yetkileri annesinin de imzasıyla alır. Fikret bunu öğrenince çok sinirlenir. İki kardeş çok fena kavga eder. Fikret bu ortaklık meselesini karısı İpek'in Faruk'a söylediğini anlar ve kıza yüklenir. Bütün gün ortalıkta yoktur ve kimsenin telefonunu açmaz.

Esma hanım Fikret ile bu kaçak mazot işini konuşur. Fikret annesine "Bütün hisselerini satacağını söyler". Bu sefer Esma hanım yeni bir stareji geliştirip Faruk'a "Fikret'in elinden yetkileri almak çok yanlış. İmzamı geri çekicem ve tekrar şirkete geri dönecek" diye direktif verir. O zaman bu Fikret'in hoşuna gider ve hisselerini satacağını bir daha söylemez.

Adem nezaretten çıktığında Dilara'yı aramadığı için kız ona kızgındır. Adem son olarak Dilara'ya gayrimeşru bir Boran olduğunu anlatır. Dilara bu bilgi ile ne yapacağını bilemez. Süreyya'yı arar ve acilen görüşmeleri gerektiğini ister

Begüm arkadaşı ile evde konuşurken Emir'e yalan söylediğini babasının o değil de bu olduğunu nasıl söyleyeceğini söylerken Emir okuldan kaçar. Begüm panikle Faruk ve Süreyya'yı arar. Faruk tüm şehri dolaşmaya uğraşırken Süreyya  müzik okulunda Begüm hastanede çocuğun dönmesini bekler. Emir ezberlemiş olduğu Faruk'un telefonunu arar ve annesine nerede olduğunu söylememek şartıyla yerini söyler.

Faruk emir'i almaya gittiğinde neden annesine kızgın olduğunu sorup ısrar edince çocuk "annem bana yalan söylemiş. Benim babam başkaymış" der. Faruk kalakalır. Emir'in bulunmasıyla sakinleşen Süreyya'ya da Dilara Adem'in aslında bir Boran olduğunu söyler. Süreyya şaşkın kalakalır



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder