Diriliş Ertuğrul 90. bölüm özet. Vasilyus ölür ve şehitlerimizin intikamı alınır

Ertuğrul'un Vasilyus'a kurduğu tuzak sayesinde tam mücadelenin ibresi Ertuğrul'dan yana dönmüşken birden bire hünerli birkaç okçu alplere ve Ertuğrul'a ok atmaya başalr. Pek çok yaralanan olur. Ertuğrul da ok yarasından nasibini alır. Okçular sayesinde Vasilyus ölümden döner ve sağ kalan adamlarıyla kaçar. Bamsı okçulara arkadan yanaşıp bir kaç tanesini böldürür ama bir kaç tanesi kaçar. Ertuğrul alpleriyle Vasilyus'un peşine düşer.

Vasilyus da kendisini takip eden Ertuürul'a tuzak kurar ama Ertuğrul'u geriden takip eden adamları sayesinde sonunda Vasilyus da ölür. Okçuların ise Sadettin Köpek tarafından gönderilen paralı askerler olduğunu öğreniriz. Fakat okçulardan kimse sağ kurtulamadığı için kimse Sadettin'in yolladığını bilemez. Ancak handan birisi Ertuğrul'un Vasilyus'a tuzak kurduğunu bildiği için oradan birisi olduğunu tahmin ederler

Sultan Sadettin'den Ertuğrul dönünce özür dilemesini ister. Sadettin bir taraftan da Aslıhan'ı hala evlenmek için sıkıştırır. Sultan; Sadettin'e bir daha yaparsan ölürsün der.

Ertuğrul Vasilyus'un cesedini handa sergilerken bir alpini de kaleye Vasilyus'un cenazesini almalarını söylemek için gönderir. Alp orada eski Çolpan hatun şimdiki Ekatarina'yı görür. Hemen herşeyi bilen, herkesi tanıyan kadın kumandanı avucunun içine almıştır. Sadettin Köpek ile derhal bir ittifak kurmayı planlar. Ekatarina imparatora mektup yazar ve karnındakinin Vasilyus'un çocuğu olduğunu yazar. İmparatora eski tekfur babasının kalesini müdafaa etmek istediğini ve bebeğinin babası Vasilyus'un intikamını almak istediğini yazar. Vasilyus'un cesedini handan alırlar ve kalede gösterişli bir cenaze töreni düzenlerler.

Sultanın sarayındaki ahin bulunmuştur. Sultan kaleyi kuşatması için bir ordu istemiştir. Türkmen beylerine Ertuğrul'un uç beyliğini ve Karacahisar'ın alınmasını buyurur. Alındıktan sonra kaleyi Ertuğrul'a vermeyi taahhüt eder. Türkmen beyleri de destek vereceklerine söz verirler.

Ertuğrul ve alpleri obasına döner. Doğan'ın karısı doğum yapmıştır. Herkes bu haberi alınca sevinir. Ertuğrul yeni doğan erkek çocuğa babasının adı olan "Doğan"ı koyar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder