Çocuğunuza doğal ve güvenilir gıdalar yedirmek için kendi bebe bisküvinizi yapmaya ne dersiniz.
BEBE BİSKÜVİSİ
- 2 Çay bardağı tam buğday unu
- 1/2 Çay bardağı irmik
- 2 Çay bardağı yulaf unu veya pirinç unu
- 4 Yemek kaşığı tereyağı
- 1 Yemek kaşığı yoğurt ve hamura kıvam vermek için 2-3 kaşık yoğurt suyu
- Yoğurma kabınıza oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını, irmiği, yulaf veya pirinç ununu, yoğurdu ve yoğurt suyunu ekleyip yoğurun
- Buğday ununu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
- Daha sonra hamuru 1-2 cm kalınlığında incelterek istediğiniz bir kalıpla kesip tepsiye dizin. Ya da kalıp kullanmadan ufak parçalar koparıp elinizde incelterek üzerine çatalla şekil verip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder