Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
KARAMEL BAR TARİFİ
2 su bardağı yer fıstığı
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı su
- 2\3 çay bardağı krema
- 100 gram tereyağı
- 200 gram bitter çikolata
Hazırlanışı:
- Bitter çikolata benmari usulü eritilir
- Karamel için su ve şeker ocağa alınıp karamelize olana kadar karıştırılır
- Ocaktan alınır tereyağı ve krema eklenip karıştırılır
- Tekrar ocağa alınıp biraz kaynatılır
- Pişen karamele fıstıklara eklenip karıştırılır
- Fıstıklı karamel yağlı kağıt serili tepsiye yayılıp soğuması beklenir
- Soğuyan bar dolapta dinlenince kesir, çikolata işle süslenip çikolata donunca servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder