Aşkın Yolculuğu Yunus Emre Dizisi Oyuncuları - TRT 1

TRT 1 Ramazan ayı için Aşkın Yolculuğu Yunus Emre isimli iddialı bir dizi hazırladı. Ramazan boyunca hafta için her akşam ekrana gelecek olan dizide Yunus Emre'nin hakikat yolculuğu ve nefsiyle girdiği mücadele anlatılacak. Dizide Yunus Emra karakterini deneyimli oyuncu Gökhan Atalay canlandıracak. Sevilen oyuncu en son Diriliş Ertuğrul dizisinde Halep Emir'i El Aziz'in dayı Şehabettin'i canlandırmıştı. Dizide ayrıca Payidar Tüfekçioğlu, Baran Akbulut ve Seda Tosun gibi sevilen oyuncular da rol alıyor.

Yapımcılığını Tekden Film'den Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği dizinin senaryosunu Mehmet Bozdağ ve İsa Yıldız birlikte kaleme alırken yönetmen koltuğunda ise Kamil Aydın oturuyor.

Aşkın Yolculuğu Yunus Emre Dizisinin Oyuncuları


Yunus Emre - Gökhan Atalay
Tapduk Emre - Payidar Tüfekçioğlu
Molla Kasım - Baran Akbulut
Bacım Sultan - Seda Tosun
Ahi Mesud - Mehmet Çepiç
Hanım Ağa - Asuman Çakır

Dizinin geniş oyuncu kadrosunda yer alan diğer oyuncular ise Rüzgar Aksoy, Ergun Taş, Umut Tanyolaç, Sedat Erdiş, Murat Ercanlı, Ahmet Talay, Müge Uyar, Birand Tunca, Atilla Kılıç, Kaptan Görmen, Mehmet Ali Tunca, Emrah Girgin ve Samet Demir gibi oyunculardan oluşuyor.

Aşkın Yolculuğu Yunus Emre Dizisinin Konusu / Hikayesi


Aşkın Yolculuğu'dan Yunus Emre'nin hakikat arayışı anlatılıyor. Yunus iyi eğitim almış ve kadı olmuştur. Makam sahibi olan Yunus insanlara tepeden bakmaktadır. Henüz ham olan Yunus'un hayatı Taktuk Emre ile karşılaşması ile değişir. Taktuk Emre dergahına giren Yunus dervişlik yolunda ilerlemeye başlar. Taktuk Emre'den aldığı feyzle sevilen ve sözlerine itibar edilen bir derviş olan Yunus kendi yoluna koyulur.

 Aşkın Yolculuğu Yunus Emre Bitti Mi?


TRT'nin Ramazan ayı için özel olarak hazırladığı Yunus Emre dizisi Ramazan'ın son günü final bölümü ile ekrana geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder