Diriliş Ertuğrul 78.bölüm özet. Aliyar öldü sulh bozuldu

Aliyar'ın bey olmasını tebrik için gelen Ertuğrul Hanlıpazarla ticaretlerinin gelişeceğini; Kayı obasının da Çavdarlarla beraber hareket edeceğini iki obanın sulh içinde olacağının mesajlarını verir. Ancak Ural'ın susmaya durmaya niyeti yoktur. En sonunda köpek onu toydan dışarı çıkartır. Kutluca da alpbaşı olmuştur. İki bey Türkmen obalarını birleştirmek ve Karacahisar'ı almak için plan yaparlar.

Geçen bölüm Batuhan Aslıhan'ı kaçırmıştı. Bu bölüm Batuhan Aslıhan'a Ural ile gerçekleri anlatırken kendisine olan aşkını da ilan eder. Aslıhan adama saldırır ama başarılı olamaz.

Sadettin'in de bir planı vardır. Konya'ya döndüğünde Ural'ın ona Aliyar'ın ölüm haberini göndermesi için adamı tembihler. Şu an için akşam yemeğine hatunu ile katılmasını ve Aliyar'a biat etmesini ister.

Aslıhan'ın obada olmadığı fark edilir. Her yerde kızı aramaya başlarlar. Aliyar Ertuğrul'a ulak gönderip yardım ister. Batuhan'dan veya eşkiyadan şüphelenmektedirler.

Batuhan tekfur Vasilyus ile görüşmeye gelir. Haçaturyan ve yanındaki alp onu görür. Tekfurdan borç olarak altın ister. İki Çavdar obası kardeşini de öldürebileceğini çünkü kız kardeşleri Aslıhan'ın elinde olduğunu söyler. İstediği parayı alır ve kaleyi terk eder. Ancak Vasilyus Batuhan'ın peşine adam takıp onu izlemesini söyler.

Aliyar'ın bey olmasını kutlamak için Ertuğrul bir kutlama yemeği verir. Aynı akşam kaleden Batuhan'ın tekfurla görüştüğü ve onunda Batuhan'ın peşine adam taktığı haberi gelir. Ertuğrul Bamsı'dan kaleye gidip Helena'ya Vasilyus'a güvenmediği ve dikkatli olmasını istediği haberini gönderir. Yanına bir altın kesesi verir ve dükkanın eksiklerini tamamlamasını ister. Aliyar'ın gönderdiği haberi alan Ertuğrul sabah erkenden Çavdar obasına gitmek için emir verir.

Artık tekfur olan Vasilyus Helena'ya evlilik teklif eder. Helena ise babasının ölümünü bahane ederek biraz zaman kazanır. Vasilyus ise kızın gönlünü almak için muhteşem bir akşam yemeği hazırlatır. Helena ile Bamsı kalede konuşurken askerlere karşı gelen Bamsı'yı yakalayıp zindana atarlar.

Batuhan Çavdar obasının alplerini Vasilyus'un altınları ile kendisine biat ettirtir. İçlerinden birini otaga gönderip Aslıhan'ın mendilini kan yaparak bir yerde bulduklarını söyletir. Aliyar ve Ural o yere gitmek için yola çıkarlar.

Ertuğrul da alpleriyle iz sürmektedir. Aslıhan'ı son gördüğü yere yakın olan mezarlığa gider ve kızın hançerini bulur. Kan izi ve atların yük taşıma şeklinden kızın yaralı olduğunu anlar ve bazı alplerini iz sürmeleri için yollarken kendisi de bazılarıyla obaya gidip Sadettin ile konuşur. Bulduğu izlerden bahseder ve diğerlerinin tuzağa gittiğini anlar. Oraya gitmek için yola çıkarken yanında Sadettin de onunla gelir.

Ancak geç kalmışlardır. Aliyar, Ural ve Kutluca dosdoğru bir tuzağın içindedirler. Para ile satın alınmış alpler taraf değiştirip aniden diğer sadık olanları da öldürürler. Diğerlerinin ortasında üçü tek başlarına kalırlar. Ertuğrul ve Turgut kavgaya destek olur ama Sadettin yanındaki adamları hiç yardıma yollamaz. Ural da Aliyar'ın zor durumdaki haline yardım etmez ve adam ağır yaralanır. Ertuğrul'un kollarında ruhunu teslim eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder