Adı Efsane 5. bölüm özet. Tarık hoca kızlarını kaybediyor


Tarık hoca ve ekibi maçı kazanır. Okula döndüklerinde epsi hayallerini gerçekleştirdiği için çok ama çok mutludur. Tarık hoca sözleşmeyi yapacağı için; çocuklar hayattan yırtabilecekleri bir ihtimal buldukları için umutludurlar. Bahar hoca tüm idealistliği ile Tarık ile tartışır. Çocuklar da Tarık da nedenini pek algılayamaz. Okul müdürüne "Ben Tarık hocayı şikayet ettim" diyince müdür de basketboldan gelecek ödenek tehlikeye girecek diye üzülür.

Tarık'ın mahkemesi 2 gün sonradır. Sözleşme olsa dahi uzaklaştırma kararının ardından işi oldukça zordur. Tarık kızlarını görmeye gider. Zeynep babası ona 100 metreden az bir mesafede durursa hapse atılacağı için endişelidir. Babası ve ablası arasında kalmıştır. Seçil yine Tarık'a tepkilidir.

Akşam mekanlarında Bahar ve Tarık hocaları davet ederek bir eğlence yaparlar. Fiko ve sevgilisi çok güzel gitar çalıp şarkı söylerler. Bahar Tarık ve çocuklar arasındaki uyumu görünce ilk defa acaba yanlış mı yaptım diye düşünür. Ertesi gün şikayetini geri almak için yine gider ama artık istese de geri dönüşü olmadığını öğrenip üzülür hatta anıları düşünüp ağlar.

Okulda Bahar'ın Tarık hocayı şikayet ettiğini öğrenen çocuklar kadına yüklenirler. Tarık küçük kızına Hakan ile telefon gönderir. Hakan telefonu verir ama Melis'e yakalanır. Melis babası ile ilgili şımarık laflar edince çocuk kendi babasından ve yaralarından bahseder. Hakan ağzından koçun hakkında soruşturma açıldığını ve artık sözleşmenin olmayacağını kaçırır. Melis bunu Seçil'e söyleyince Seçil yeni bir hamle yaparak uzaklaştırmayı kaldırır. Zeynep'i de babasında kalmaya  yollar

Bahar hiç bir şeyden habersiz Tarık'a kendisini şikayet ettiğini söyler. Takım ertesi gün koçlarını kurtarmak için harekete geçerler. Okula gelen müfettişe öyle şeyler olmadı derler. Bahar da meslek hayatını tehlikeye atmak pahasına öyle bir şey yapmadı der. Tarık gelir ve müfettişe "Evet yaptım. Cezamı da çekmeye hazırım" der. Kızlarının mahkemesine de gelemez

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder