Benim Tatlı Yalanım 1.bölüm özet. Hikaye ve karakterler

Nejat karısından ayrı kızı Kayra ve ev işleriyle ilgilenen Hayri'yle beraber yaşamaktadır. Küçük kızına yıllardır annesinin ağzından kartpostallar yazıp yalanlar söylemektedir. Annesiyle ilgili şeyler anlatır ve onun Afrika da çocuklara yardım ettiği için gelemediği yalanlarını söyler. Kızı o doğum günü için annesinin geleceğini düşünmekte hatta emin bir şekilde beklemektedir. Bunun üzerine Nejat uzun süredir haber alamadığı eski eşi Aylin'e ulaşmaya çalışır

Suna ise Rafet isminde bir abisi, Saniye isminde ablası ve Şevket isminde babasıyla yaşamaktadır. Ailece işlettikleri bir mahalle kahveleri vardır. Suna bir otelde garson olarak çalışmaktadır. Suna eski bir mekanı annesinin ailesi işletiyor diye ve anne babası orada tanıştı diye tutmak ister. Orasını yine muhallebici yapmak istemektedir ama ev sahibi kiraya vermek istememektedir.

O gün kahveye icra müdürlüğünden elemanlar gelir. Dükkanı ipotek ettirdiklerini ve itiraz süresi olan 1 haftayı geçirdiklerini söylerler. Araştırdıklarında abi Rafet'in bir yıl önce emlak ofisini açmak için tefeciden para aldığını adamın karşılığında teminat istediğini Onun da kahveyi ipotek ettirdiğini öğrenirler. Mahkemeden gönderilen ihbarnameyi aldığı ve önemsemeyip kimseye söylemediğini bu yüzden de itiraz süresini aştıklarını anlarlar.

Şirkette Hande Nejat'ı kıskaca almıştır. bir reklam için mekan aramakta ama zaman kısıtlı olduğu için bulamamaktadırlar. Trafiğin olduğu bir an Nejat ara yollardan geçer ve kahveyi görür. beğenip resimlerini çeker. Onun yağmacı olduğunu zanneden Suna Nejat'a çok ağır şeyler söyleyip bağırıp kovar. O akşam şirketten arkadaşı Serkan'la Suna'nın çalıştığı otele yemeğe gelirler. Otelde Burcu'yla çalışırken Serkan'a kartpostalları onun yazdığını anlatır.

Şevket ve Rafet para aldıkları kişi olan Tahsin'le konuşmaya giderler. 50 bine karşılık 1 yıl için 200 bin lira ister. Borca karşılık kahveyi almayı kafasına koymuştur. Suna bunu duyunca o sırada orada yemekte olan ve reklam ajansına kahvenin resimlerini gösteren Nejat'ın üzerine içeceği döker ve hakaret eder. Tabi ki anında kovulur

Suna'yı işten çıkaran patronu özür mahiyetinde Nejat'a çiçek gönderir. Çiçeği arkadaşı Burcu'yla gönderir. Burcu konuştuğu adamın kahveyi reklam için kiralamak istediğini öğrenip arkadaşını arar. Suna özür dilemek için oraya gelir. Burcu'yu asistanlık için başvuran birisi zanneden Serkan onunla görüşür ve işe girer.

Suna görüşmeye gelirken Nejat'ı arayıp Kayra'nın okulda kaybolduğunu öğrendiği için kadını dinlemeden çıkar. Okulda arkadaşları annesiyle ilgili dalga geçtiği için Kayra kendisini tuvalete kilitlemiştir. Babası onu ikna edip onu çıkarır

Şevket bankadan kredi alamaz. Suna muhallebici için biriktirdiği parayı, ablası internetten çeyizlerini satarak topladığı parayı, Rafet arabasını satıp babasına verir. Paraya ihtiyacı olduğu için Nejat'la konuşmak için evine gider. Kayra'ya pasta yapmıştır. Nejat onu affeder ve kahveyi kiralamaktan vazgeçmez.  Suna yanlışlıkla Nejat'la kendisini havuza düşürür. Eşyaları kuruyana kadar evde kalması gerekir. Beklerken de Kayra'nın annesine aldığı elbiseyi giyer. İçtiği için koltukta sızar. Sabah kalkan kız Suna'yı annesi zanneder. Onun bu haline dayanamayan Nejat Suna'dan 1 günlüğüne Kayra'nın annesi olmasını ister.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder