Afili Aşk 3.bölüm özet. Kerem ve Ayşe evleniyor

İsteme ve nişan gecesi epey olaylı devam eder. Önce Sabri arkasından Berk gelir ve ikisi birbiri ile kapışır. Ayşe'nin abisi Rıza kardeşine olanları sorar ama anlattıklarına ikna olmaz. Kerem ise evlenme olayından kurtulabileceğini ama müdürlüğü alabileceğini düşünerek sevinir. Ama Muhsin bey aşkına sahip çıkmayan oğluna kızar ve evlilik olmazsa müdürlüğü vermeyeceğini söyler.

Kerem ve Ayşe ertesi gün Volkan'ın da katılımıyla buluşurlar. Ayşe vazgeçmekten bahsetse de Kerem onu hiç bir çıkarı olmadığına ve ona yardım edip oyuna devam etmeye ikna eder. İkisi kendilerine tanışma, çekinerek açılma hikayesi uydururlar. Abiyi de babayı da ikna ederler. Muhsin bey de karısına inat 2-3 gün içinde evlilik organizasyonunu düzenletir. Düğün kendi evlerinde yapılacaktır

Bu arada Kerem'in telefon konuşmasını duyan Ayşe, adamın bu evliliği kendisine yardım olsun diye kabul etmediğini onun da bir çıkarı olduğunu anlar ve Kerem ile yüzleşir.

Ceyda ise bu Kerem'e aşkını itiraf eder ve bu ikilinin ilişkisinin gerçek olmadığını düşünüp araştırmaya başlar. Basına yansıyan haberlerden Berk'i bulur. Berk önce Ayşe ile olanları anlatmak istemez ve Ceyda'yı Gonca'ya yönlendirir. Ama sonrasında kabul edip olanları anlatıp resimleri gösterir. Gonca kendisine teklif edilen para ve mevkiyi kabul etmez. Gonca sonrasında Ayşe ile konuşup durumu anlatıp teklifi kabul etmediğini söyleyip yine arkadaşı olmayı ister.

Ceyda ve Yelda yeni bir plan kurar. Ceyda avukatlarına çok ağır bir evlilik sözleşmesi hazırlatır. Kerem katakulliye getirip Ayşe'ye imzalatmak ister ama kız ailesine ve kendisine hakaret olacağını söyleyip imzalamaz. Kerem; annesinin restini göze alamaz ve kaçak bir yola girip Ayşe yerine onun imzasını taklit edip imzalar. Yelda anne sözleşmenin imzalanmasına şaşırır.

İlk gelin Hülya; çocuk yapamadıkları için kocası Samet'e baskı yapıp geceleri birlikte olmak için baskı yapar. Sabri ise Ayşe'yi kaçırma planı yapar. Dolandırıcı nakliyecilerle anlaşıp kızı kaçırmak için para verir. Ancak adamlar söz verdikleri gibi davranmazlar. Üzerine bir de Samet'i döverler. Ayşe'den ümidi kesen adam memleketten bir kızla evlenmeye rıza gösterir.

Düğün günü gelir ve Ceyda ikiliyle yüzleşir. Berk'ten duyduğu hikayeyi anlatır. Sözleşmeyi imzaladığı için Ayşe'yi küçümser. Ayşe o an belli etmese de sonrasında kendi imzasını taklit ettiği için Kerem'e kızar ve sözleşme yırtılmadan düğüne çıkmayacağını söyler. Kerem önce annesini sonra Ayşe'yi ikna etmeye çalışır ama kimse geri adım atmayınca olay Muhsin beye duyurulur. Adam karısına "Ben sana imzalattım mı ki sen bu kızdan istiyorsun?" diyince Yelda üzülüp düğünü terk eder. Muhsin beyin sözleşmeyi yırtmasıyla olay tatlıya bağlanır.

Nikah kıyılır. Düğüne mahalleli de katılınca renkli görüntüler izleriz. Küçük abi çok içip halay çekerken havuza düşer. Düğün bittikten sonra Kerem karısını bırakıp Volkan'ın verdiği partiye gider. Muhsin bey de o gece karısından veto yediği için salonda yatacaktır. Oğlunu sessizce evden çıkarken görüp takip eder. Kerem'i bir sürü kızla partide görünce şaşkınlık ve kızgınlıkla partiyi basar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder