Kuruluş Osman 8.bölüm özet. Kalanoz'un ölümü ortalığı karıştırıyor

Atv ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman da yengesi Selcan hatunu gönderip kendisine istettiği Bala'yı babasının vermediğini duyunca kızar da üzülür de. Selcan hatun ona sakin olmasını telkin etse de alpleri gidip Bala'yı kaçırmalarını Osman'ın aklına sokarlar.

Bala'nın da aklı Osman'dadır. Arkadaşının söylediği şeyleri duymaz bile. Babasıyla konuşmaya gider. Babası ona usulünce sebebi söyler ve Osman'la görüşmesini istemediğini söyler. Kızın içi kan da ağlasa babasının sözünü çiğnemeyecektir. Bunu Osman'a da söyler.

Efendi Yanis kızı Sofia'ya Alişar'la müttefik olmaları gerektiğini, kan dökmeden Kayıların üstesinden gelecek tek kişinin sancak beyi olduğunu söyler. Sofia Alişar beye gider ve müttefik olmalarını ister. Adamı alenen baştan çıkarmaya çalışır. Ondan Edebali'yi durdurmasını ister.

Alişar akşam yemeğine Sofia'ya gelmek isteyince kadın; kıskançlık yapacak olan aşığı Kavanoz'u Edebali'nin canını almaya yollar. Sofia kervanına düzenlenen saldırıyı Alişar'a söyler ve anlaşmanın bozulmaması için altınlarını geri ister

Şeyh Edibali o topraklara yerleşmeleri gerektiğini düşünmektedir. Ancak yanlarında ittifak edecekleri kimse yoktur ama O; Yenipazar'a yerleşmeye kararlıdır. Her yerdeki ahileri oraya çağırmalarını emreder. Yenipazara gelip yerleşir ve etrafa da bunu duyurur.

Amca Dündar da Edebali'nin kızını yiğenine vermemesini öğrenmiş Osman'a bıyık altından gülmektedir. Hatta kadınlar da kendi aralarında atışırlar. Edebali ile konuşan Osman istediği cevabı alamaz. Alişar da Edebali'yle önce saygısızca konuşur ama sonra getireceği altınları düşünüp şeyhe saygı gösterip alttan alır. Bala'yı gören Alişar bey; kızı pek beğenir.

Batur alp; babasının emriyle kervana saldırıp altınları alır. Kalenin adamlarını öldürüp komutanı bırakır. Dündar bey bununla topladığı toyda övünürken içeriye Alişar bey girer. Kendisiyle ters konuşan Batur'a beylerin önünde tokat atar. Anlaşmayı bozduğu için Dündar'a fırça atar  ve altınları alıp gider. Gündüz alp bile çok sinirlenir.

Kervanı basan Batur'u öldürme işini Salvador'a verirler. Tek başına yakalanan Dündar'a Osman yardım eder. Adamları öldürüp Salvador'u esir alırlar. Konuşturmaya çalışırken Bamsı da gelir. Oğlu Aybars'ın öldürme emrini verenin Salvador olduğunu öğrenen Bamsı çok öfkelidir. Adamı öldürecekken Salvador "Müslüman olmadan ölmek istemem" der

Alişar bey kaleye gidip çalınan altınları Sofia'ya getirir. Beraber yemek yerlerken gözden çıkarılan tebdili kıyafetli Kavanoz; Nizamettin'in yardımıyla Yenipazar'da Edebali'ya suikast hazırlığındadır. Ancak Osman ve alpleri onları gafil avlayıp öldürür.

Efendi Yanis; kalenin önüne atılan Kavanoz'un kıyafetini değiştirip Alişar ve Sofia'nın yemek yediği salona gönderir. Kaleye dönerken pusuya düşürülmüş gibi lanse ederler. Alişar'a Türkler sana da bize de göz dağı veriyor diye gaz verirler. Sofia da çok üzgündür. İntikam yeminleri ederken Alişar da Kayı otağını basıp Osman'a dönüp "Kale komutanı Kalanoz'u öldürmek suçundan seni tutukluyorum" der. Herkes şaşkın kalakalır



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder