Doğduğun Ev Kaderindir 3.bölüm özet. Mehdi Faruk'u öğreniyor

Zengin anne babanın da gelmesiyle işler karışır. Anneler arasında kalan Zeynep; kendi rızasıyla evlendiğini söyleyince giderler. Mehdi ise neden ailesini düğüne çağırmadığını, Faruk'un kim olduğunu sorgular. Sakine anne "Ekrem beyin ilk evliliğinden oğlu. Zeynep'in üvey abisi" der. Ancak Mehdi buna pek inanmaz. Yeni evlenen çift birbirini hiç tanımadığını fark eder ve tartışırlar.

Geceyi ayrı yatarlar. Zeynep'in babası içki içtiği için eşiyle kavga eder. Mehdi de Zeynep de kötüdür. Zeynep Sakine'ye bir gecede 2 kişiyle kavga eden Mehdi'yle evlenmesini istediği için kızgındır. Faruk ise arabada mahallede sabahlar ve kıza bir sürü özür mesajı atar. Faruk'la konuşmak ister ama Mehdi mahallede onları görecek diye konuşamazlar

Mehdi Zeynep'i okuluna bırakır. Çıkışta alacağını söyler. O arada Faruk'la konuşur. Faruk Mehdi'den ayrılmasını ister. Zeynep de zaman ister. Okul çıkışı Zeynep Nermin annesine gidip eşyalarını alır. İptal edilmiş kartlarını ve hesabındaki paraları bırakır. Arabanın anahtarını da bırakacağını söyler. Mehdi okulda bulamadığı karısını zengin evinin önünde bulur. Üzgün karısının üzerine gitmeyip anlayışlı davranır.

Mehdi ayıbını telafi etmek için Nermin annelerine ailecek yemeğe gitmek istediklerini söyler. Abisini de görmek dövdüğü için özür dileyip helallik almak istediğini söyler. Zeynep ne yapacağını bilemez. Annesi, Emine ve Sultan bakkalla konuşup ne yapacaklarını düşünürken Sakine gidip Nermin'e durumu anlatıp durumu idare etmeleri için yalvarır.

Nermin Ekrem'le konuşup olayı onaylayınca akşam misafirliğe giderler. Mehdi ne kadar alttan alsa da Ekrem hep ters konuşur. Mehdi banyoya gitmek için önünden geçtiği Zeynep'in odasına girer. Orada duran resimlere bakarken Faruk'un doğum gününde kızı öperken ki resmini görür ve Zeynep'le göz göze gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder