Hekimoğlu 5.bölüm özet. Memoli hastaneden gidecek mi?

Ünlü bir klarnetçi Cihan Yenerler ALS hastalığı teşhis edilmiş; bacaklarını kullanamamaktadır. Nefes almakta da zorlanınca zature teşhisiyle Valide Atik Eğitim ve Araştırma Hastanesine yatırılır. Hastayla ilgilenen Tanju hoca durum ağırlaşınca yurt dışından gelir. O gelene kadar daha önce beraber çalıştığı Mehmet Ali'nin hasta ile ilgilenmesini ister.

Doğum günü sürprizini mahvettiği için Ateş'e kızgın olan İpek inat olsun diye hastayı Mehmet Ali'ye verip Hekimoğlu'na uzak durmasını söyler. Ama tabi ki Ateş onları dinlemez. Memoli ile yetki krizi, inatlaşma yaşarlar. Teşhisi beğenmeyen Ateş bir sürü test yapar.

Hasta Cihan; Memoli'ye Ateş mi Tanju mu haklı diye sorar. Memoli; "Bütün belirtiler ALS'yi gösteriyor" diyince hasta daha fazla test istemez ve bir karar verir. Tedavi sırasında eğer ölürse geri getirmelerini istemediğini söyler ve protokol hazırlatan Cihan avukatıyla hastane avukatını uyarır. Ateş'in yapabileceklerini bildiği için İpek onu kesin bir dille uyarır.

Ateş; bir ilaç denediğinde oluşan komplikasyon ile adam ölüme yaklaşınca ikazlara rağmen Hekimoğlu müdahale edip hastayı kurtarır. Bu yüzden mahkemelik olur. Hastaya 20 metre yaklaşma yasağı konur. Poliklinikten bıkan, kaçmak isteyen Ateş hastayı polikliniğe yakınına taşıyıp gitmekten kurtarır. Asistanları onun yerine polikliniğe gider ama onlar da bıkar.

Ateş; gerçekten hasta olmayan hastalara gitmeleri için 50 tl vermeye başlar. İpek ise olayı eğlenceli hale gelmesi için el sürmeden teşhis koyacağı her hasta için ona 50 tl vereceğini ama el sürerse onun kendisine 50 tl vermesiyle ilgili iddiaya girer.

Orhan'ın asistanıyla bir şeyler yaşama ihtimali olduğunu fark eden Ateş; engellemek için elinden geleni yapar.
Zeynep; Hekimoğlu'na doğum gününde aldığı veremediği hediyeyi verir. Ama hocası açmaz

Ateş; hademe Muzo'nun yardımıyla Cihan'ın odasına gizlice girip ilaç verir. Nefes alabilir ama kolu yine hissizleşir. Bacak ve kolunun birbirine bağlı olmadığını ileri süren Ateş; Mr çektirir ve koluna pıhtı attığını görür. Pıhtıyı anjiyo yöntemiyle alırlar. Kol düzelir; Ateş'in verdiği ilaçlardan biri de işe yarar ve hasta bacağını hisseder.

Ateş; hastanın neden iyileştiğini bulmak için bu kez hepsini keser. MRı tekrarladıklarında bir şey görüp alırlar. Cerrahlar hastayı ameliyat edip o kitleyi alırlar ve hasta düzelir. Taburcu olurken Cihan Yenerler ona klarnetini verir. Ateş de ona bastonunu ...

Tanju Memoli'ye Amerika'daki kliniğinde iş teklif eder. Maaş 3 katı ve ortaklığı da kapsamaktadır. Bu teklifi duyan Ateş; isterse Mehmet Ali'yi 2 yıl orada tutabileceğini hatırlatır. Ateş; Memoli ile konuşur. Memoli düşünür ve bölüm sonunda gitmediğini görürüz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder