Eve 2. Kediyi Almanın Olumlu ve Olumsuz Yanları






Eve 2. Kediyi Almanın Olumlu ve Olumsuz Yanları

Evet arkadaşlar hepimizin hayatında önemli bir yer edinen kedilerden bahsedelim. Bir çok insan için çocuk, arkadaş, sırdaş olan bu mükemmel canlılar hayatımızın önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Bazen bir kedim olsun onla vakit geçiririm derken bir bakmışsınız öyle bir alışıyorsunuz ki ikinci kediyi istemeye başlıyorsunuz. Şimdi gelelim bunun olumlu ve olumsuz yanlarına.
Olumlu yanları;


- Eğer bir işte çalışıyorsanız gün içinde kedinizle çok fazla vakit geçiremediğinizde kediniz enerjisini atamayacak ve eğer eve gittiğinizde onunla oynayamayacak kadar yorgun olursanız kediniz mutsuz olacaktır bu yüzden eve alacağınız 2. kediyle oyun oynayarak gün içerisinde atması gereken enerjiyi atacaktır ve siz olmasanızda mutlu olacaktır.

- 1 kedinin yaptığı şaklabanlıkları 2. kedide yaptığında fazladan bir gülücük hayatımıza eklenecektir :)

- Kediniz artık sizi ısırmak yerine yeni gelen kediyi ve yeni gelen kedi de evdeki kediyi ısıracak bu sayede sizi ısırma gereksinimi duymayacaktır.

- Aynı şekilde sizi tırmalamalarıda en düşük seviyeye inecektir

- Hayatınıza yeni bir çocuk, arkadaş, sırdaş ve sizin her dediğinizi dinleyecek bir canlı girmiş olacaktır :)

Olumsuz yanları;

- Her güzel şeyin kötü yanları olduğu gibi bununda var tabi ki :) öncelikle evdeki kedi hakimiyetini korumak için yeni kediye saldıracak, tıslayacak, hırlayacaktır sakin olun bunlar normal şeyler alışmak o kadar kolay değil birbirlerine zaman tanıyın aşırı derecede saldırı olmadığı sürece de ayırmayın yoksa bu alışma süreci uzayacaktır


- Evdeki kediniz gelen kedi için size tepki olarak evin çeşitli yerlerine idrar ve dışkı bırakabilir sabredin bunlar da geçecek :)

- Mamalar çok daha çabuk bitecektir :) Kendi kedilerimden biliyorum yeni gelen Jpeg adlı kedim tosun gibiydi birbirlerine alıştıklarında günlük 50 şer gramdan 100 gram olan mamaların sadece 80 gramını Jpeg yediği için 2 katı mama vermek zorunda kalıyodum :)

-Tuvalet kokusu. En önemli konulardan birisi bu tek kedi olduğu zaman tuvalet kolay kolay kokmaz ama 2. kedi olduğu zaman evde ağır bir koku oluyo bunun kullandığınız kedi kumuyla alakası yok tamamen 2 kedi birden tuvaletini yaptığı için oluyor boşuna farklı kum denemeyin :)

- Tuvalet kabını haftada bir temizliyorsanız artık en fazla 3 günde bir temizlemeniz gerekmektedir yoksa tuvalette dayanılmayacak bir koku olduğu için sıkıntı olabilir.

- 1 kedine olan tüy problemi 2 kedi de tabi ki 2 katına çıkıyor evi daha sık temizlemelisiniz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder