Su Böreği Nasıl Yapılır
Malzemeler
6 tane yumurta
1 fincan su
3.5 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin
Maydanozlu peynir
veya
Kavrulmuş kıyma
Yufkaların arasına sürmek için kızdırılmış tereyağı
Yapılışı:
Ele yapışmayacak sertlikte hamur yoğurulur. uzun rulo yapıp bıçakla 20 eşit parçaya bölünür beze haline getirilir. üzeri bezle örtülüp bir süre bekletilir.
Geniş bir tencereye su koyulur içine tuz ilave edilip kaynatılır.
Kaynamaya başlayınca açtığımız yufkalar birer birer haşlanıp soğuk suya atılır ordan çıkınca süzgeçe alınır temiz bir bezle fazla suyu alınıp yağlanmış tepsiye yayılır.
Her karın arasına fırçayla kızdırılmış tereyağından fırça yardımıyla sürülür.
Yarıya gelince iç harcı koyulup diğer yufkalar da aynı yöntemle tamamlanır ister teflon tavada kapağı kapalı şekilde isterseniz tepsiye döşeyip fırında pişirebilirsiniz. Tavada pişirirseniz altı kızarınca kapakla tersini çevirmeniz gerekir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder