Diriliş Ertuğrul 120. bölüm özet. Almila Osman'ı öldürmeye çalışıyor

Ertuğrul geçen bölüm sonunda Ögeday'ın karargahında karşısındaydı ve adam ondan kendisine katılmasını istemişti. Konya'ya sulh anlaşmasının ulaşabilmesi için Ertuğrul kabul etmiş gibi yapar. Anadolu da var olan Selçuklu'yu Noyan ile yıkıp Selçuklu yerine sultan olma ödülünü de kabul eder. Ertuğrul'u tanıyan Noyan ondan garanti ister. Oğullarından birisini Ögeday'a rehin getirecek; onlardan biri gibi yetiştirilmesine izin verecektir. Ertuğrul bunu da kabul etmiş gibi yapar.

Ertuğrul hemen sulh anlaşmasının olduğu heybeyi Turgut ve alplerine verip Konya'ya tez ulaştırmasını emreder. Yalnız konuşamasalar da daha önceden verdiği talimata uyan Turgut Ertuğrul'u önceden belirledikleri bir yerde beklemeye başlar.

Ertuğrul nasıl oradan çıkacağını düşünürken kampa bir haber ulaşır. Ögeday ölmüştür. Noyan da diğerleri de çok üzülür. 2 Moğol Ertuğrul'un çadırına gidip onu uğursuzlukla suçlayıp öldürmek ister. Tabi ki başarılı olamaz. Ertuğrul hem ölüm haberini alıp anlaşmanın bozulduğunu anlar hem de onların kıyafetlerini giyip kamptan kaçar. Noyan peşine düşer. Uzun bir kaçma kovalamacadan sonra Ertuğrul yakalanır. Ancak alpleri gelip onu kurtarır. Beraberce kaçmaya başlarlar.

Günalp ise Almila'nın planladığı gibi Selçuklu askeri kılığındaki Moğolları takip edip başkalarıyla buluşmasını bekler. Baskın verip onları öldürür. Başlarını konuşturmaya çalışır ama adam Almila'nın istediği gibi konuşur. Yani moğolların henüz oraya gelmediğini ama geleceğini söyler. Günalp'e Konya'dan bir haber gelir ve adam herkesle vedalaşıp gider.

Turgut ve diğerleri moğol kampında başka bir Türk'ten Almila'nın onlara da tuzak kurduğunu ve kadının Noyan'ın kardeşi olduğunu öğrenirler. Kaçarken ilk fırsatta Ertuğrul'a söylediklerinde adam atını daha da hızlı sürmeye başlar. Haksız da değildir. Almila herkese özellikle Hayme anaya kendisini sevdirmeye başlamıştır. Hatta Hayme ana ona oba kıyafetlerinden verip obada kalmasını istemiştir. Almila Artuk beye gidip yanındaki adamlarla civar yerlere deri satacaklarını söyleyip ondan kensilerini koruması için alpler ister   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder