Sosu sonradan koyulan çorbalara, sos hazırladıktan sonra bu sosu çorbaya boşaltmadan önce, hazırladığınız sosun üzerine 2-3 kepçe kadar haşlanmış çorba malzemesinden koyup iyice karıştırın ve hepsini birlikte tencereye ilave edin. İki taşım daha kaynatıp ocağı söndürün.
Normal yemeklerde yani yağını ve salçasını tencerenin dibine kavurduğunuz ana yemeklerde ise yemeği ateşten almadan önce kapağını açıp, bu şekilde kapağı açık olarak 2-3 dakika harlı ateşte kaynatırsanız üzerine yağ toplanmasını önlemiş olursunuz.
Bakın şu yemekteki görüntüyü kastediyoruz, tencereyi biraz da kapağı açık tutup kaynatsalardı yağı suyu birbirine kaynaşırdı.
Yemeğin üzerinde yağ tabakası olmaması için |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder