Kanda kolesterolün yükselmesini önler. Beynin çalışmasını güçlendirir. Çocukların okul performansları ve hatırlama gücünü artırmak için gereklidir. İçerdiği fosfor ve kalsiyum zihinsel yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. İyi bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle kanserle savaşta önemli rolü vardır. Ceviz, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur: Cevizin içerdiği doymamış yağlardaki linoleik asit, kolesterol düzeyini düşürür. Ayrıca içerdiği alfalinoleik asit ile omega 3 yağ asitleri, damar tıkanmalarını önler. Yapılan araştırmalar, düzenli ceviz yiyen kişilerde koroner damar hastalıklarına yakalanma riskinin önemli ölçüde azaldığını göstermektedir. Kansızlığı önler. Şeker hastalıklarında kalp hastalığı riskini azaltır. Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucudur. Mide gazını ve sindirim bozukluklarını giderir, akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önleyen ceviz potasyum bakımından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir. Safra kesesi taşı oluşumunu engellediği saptanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder