Mercimekli Köfte |
1 su bardağı köftelik bulgur
2 adet büyük boy kuru soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı sıvıyağ
1 demet yeşil soğan
1 demet maydanoz
Yapılışı : Mercimekleri yıkayıp 4 su bardağı su ve bir tatlı kaşığı tuzla haşlayın yumuşayınca bulguru koyun ve ocağı kapatın. tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.
Yarım saat kadar sonra çukur bir tavada ince doğranmış kuru soğanları sıvıyağla birlikte iyice kavurup salçaları ilave edin ve birlikte biraz daha kavurup altını söndürün. Kimyon ve nar ekşisi ekleyip tencereye bulgurun üstüne boşaltın ve bir geniş leğene bu karışımı koyarak biraz yoğurun daha sonra diğer tarafta iyice yıkanmış maydanoz ve yeşil soğanları ince ince kıyın ve ilave edin. tuzunu ve ekşisini kontrol edin. Eğer tam olmuşsa köfteleri şekillendirmeye başlayın ve kıvırcıkla birlikte servis tabağına yerleştirip servise hazır hale getirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder