Çok pratik ve lezzetli bir tarif olan kuru incir tatlısı sofralarınızı güzelleştirmek için sizlerle..
KURU İNCİR TATLISI
Malzemeler:
20 adet kuru incir
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı ceviz
4 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
Kaymak
Ceviz
Yapılışı:
İncirler derin bir kabın içinde sıcak suda yaklaşık 30 dk. bekletilir. İncirler yumuşadıktan sonra sapları kesilerek parmağınız veya çay kaşığı yardımıyla içi açılır ve küçük parçalara ayrılmış cevizle doldurulur. İçi doldurulan incirler tencereye yerleştirilir. İncirlerin üzerine toz şeker serpilerek süt ilave edilir ve pişmeye bırakılır. incirler sütü çekice üzerine tereyağı gezdirilerek ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra üzerine kaymak eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder