2015 Yaz Saati Uygulaması Ne Zaman - 2015 Saatler Ne Zaman İleri Alınacak

yaz saati uygulaması ne zaman, yaz saatine ne zaman geçilecektir, saatler ne zaman ileri alınacak, saatler ileri mi alınacak geri mi alınacak, saatler ne zaman ileri geri alınacak, saatler ileri mi alınacak, saatler martın kaçında ileri alinacak, saatleri ne zaman ileri alıcaz, saatler yaz saatine ne zaman geçecek, yaz saatine ne zaman geçilecek,

SAATLER NE ZAMAN İLERİ ALINACAK
bu yazı www.onceburada.blogspot.com'a aittir
Her yıl yapılan yaz saati ve kış saati uygulaması devam etmektedir. Bilindiği gibi Ekim ayında ve Mart ayında saatler ileri ve geri alınarak gün ışığından yararlanılmak üzere yapılmaktadır. Çoğu kimse bu uygulamanın gereksiz olduğunu ve boşa yapıldığını düşünse de bilim adamları tarafından kanıtlanmış ve halen dünyada uygulanmaktadır. 

En son kış saati uygulamasına geçilerek 29 Ekim 2014 tarihinde saatler 1 saat geri alınmıştı. Ekim ayından beri onceburada.blogspot.com kış saati uygulamasını kullanmaktaydık. Şimdi ise yaz ayının yaklaşması ile beraber saatler bir saat ileri alınarak yaz saati uygulamasına geçilecektir. 

Şimdi ise herkesin aklında bu uygulamanın yani yaz saati uygulamasının ne zaman yapılacağı ve saatlerin ne zaman ileri alınacağı sorusu araştırılmaktadır. Çoğu kimse ise saatlerin ileri mi, geri mi alınacağını tam kestirememesi üzerine sizlere bu yazımızda yaz saati uygulaması olan saatlerin bir saat ileri alınmasının hangi gün yapılacağı bilgisini sizler için derledik. 


2015 Yaz Saati Uygulaması Ne Zaman?

bu yazı www.onceburada.blogspot.com'a aittir
2015 Yaz saati uygulaması olan saatlerin 1 saat ileri alınması, 28 Mart 2015 Cumartesi gecesi saatler bir saat ileri alınarak geçilmiş olacaktır. 


Yani 28 Mart 2015 Cumartesi gecesini Pazar'a bağlayan gece, saat 03:00'te saatler 1 saat ileri 04:00'e alınacak ve yaz saati uygulaması başlamış olacaktır. 



Yaz ve Kış Saati Uygulaması Neden Yapılır Ne Zaman Başlanılmıştır

Çağdaş yaz saati uygulaması ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi. O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya başladı. Bununla birlikte, yaz saati uygulamaları ülkeler arasında farklılık gösterebilir. 

Yaz saati uygulaması (YSU) herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır. Yaz saati uygulaması tartışmalıdır. Gün ışığından daha çok yararlanmak için gündüz saatlerine bir saat eklenmesi satış, spor ve iş saatlerine bağlı çeşitli etkinlikleri olumlu yönde etkilerken tarım, gece eğlenceleri gibi güneş ışığıyla beraber biten etkinliklere olumsuz etki yapar. Öte yandan, öğle saatlerine bir saat daha eklemek, trafik kazalarından kaynaklanan ölüm oranlarını da azaltmaktadır. 

Konu İle İlgili Düşüncelerinizi Paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder