Arazi

arazi 
Rüyada arazi satın aldığını görmek; evlenmeye,
Kendisine ait tarla veya araziyi sattığını görmek; erkekse,karısını; kadınsa, kocasını boşamasına,
Arazinin mahsuldar olduğunu görmek; evlatları ve torunlarının çok olacağına,
Arazisinde birşey bitmediğini görmek; eşinin kısır olup, evladının olmayacağına yorumlanır.
İbni Sirin'e göre: kendisini geniş bir sahrada gören,yolculuğa çıkar. Yeri kazıp,toprağını yediğini gören mal bulur. Kuyu açmak için yeri kazdığını gören mekruh ve hile ile mal elde eder. Kendisini toprağın yuttuğunu,yere geçtiğini gören,musibete uğrar veya eşi yüzünden malından olur. Geniş bir yerden dar bir yere geçtiğini görmek kişinin günah işlediğine delalet eder.
Cabir'ül Mağribi'ye göre: ayaklarının altında toprakların toplandığını yani azalıp çoğaldığını görenin ömrü sona ermiştir. Toprak altında titrediğini gören korkuya kapılır.Gözünün gördüğü kadar geniş bir araziye sahip olduğunu görenin,halk önünde itibarı artar.Böyle bir arazi satın aldığını gören zengin ve kısır bir kadınla evlenir.Geniş fakat bilmediği bir araziye malik olduğunu gören,dünyalığa nail olur veya yabancı biriyle evlenir yahut eline çok mal geçer.Yerde oturduğunu gören yüksek bir mevkiye ulaşır.Yere bir şilte serdiğini gören,eğer hasta ise vefat eder,eğer zengin ise fakirleşir.Yerden avuç avuç toprak alarak yediğini gören zengin olur.Yolda giderken,yolun yaklaşarak kısaldığını görmek hayır değildir.Bu ölüme delalet eder.Önüne toprak yığıldığını görmekuzun bir ömre işarettir.Ekili bir araziden çıkıp çorak bir araziye girdiğini görmek sünneti terk ettiğine,günaha delalet eder.Bir yerden çıkıp başka bir yere girdiğini görmek,bir evden başka bir eve taşınacağına delalet eder.
Bir arazi üzerine bir köprü yaptığını gören dininde kuvvetli olur.Bir köprüyü yıktığını gören dinini yıkar.Bazı ilim adamlarına göre köprü yapmakdört şekilde tabir edilmiştir:Büyük makam ve şeref,menfaat elde etmek,din ve dünya,sığınma ve saklanma.
Bir tarlayı suladığını gören çok mal elde eder veya evlenir.Tarlasını su bastığını gören eşinden ayrılır.Birçok çukurlarla dolu tarlası olduğu halde o çukurları kapatamadığını gören,kötü bir kadın veya erkekle evlenir.Tarlasının toprağından kerpiç veya tuğla yaptığını gören,helal mal kazanmak için bir işte çalışır.
Abdulgani Nablusi'ye göre: rüyada toprak ve arazi,cinsine ve çeşidine göre tabir olunur.Üzerinden geçilen,sahipsiz ve boş arazi,oradan geçmeleri adet olan tüccar,kervan,katırcı ve deveci gibi adamlara kıyas ile tabir olunur.Bu arazideki yolların doğru olması,taşlık ve engelli olmaması veya bunlarla dolu olmaması,kıyas edilen adamların kazanç ve işlerinin kolaylık ve zorluğuna,dert ve kederlerinin azalıp veya çoğaldığına delalet eder.Arazi düz,engelleri yoksa iyi; aksine engelleri çok,taşlık,yolları eğri büğrü ise iyi değildir.
Toprağın yarılarak içinden genç birinin çıktığını gören,düşman sahibi olur.Çıkan bir ihtiyar ise,berekete;topraktan yarıldığı halde birşey çıkmadığını görmek beklenmeyen bir olayla karşılaşacağınıza işarettir. Yarılan yerden bir canavar çıktığını görmek,zalim bir adamın zulmüne uğrayacağına,bir arslan veya bir yılan çıktığını görmek o yere Allah(C.C)tarafından bir felaket geleceğine,yeri kazıp toprağı yediğini görmek hile ile mal elde etmeye,eliyle toprağı bir yere toplayıp yığdığını görmek mal,mülk ve paraya kavuşmaya işarettir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder