Malzeme : 5kilo süt
5 yemek kaşığı yoğurtYapılışı : Sütü tencereye boşaltın. Ocağa koyup kaynatmaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 10 dakika daha kaynatmaya devam edin. Sütü kaynayan tencereden mayalayacağınız başka bir tencereye boşaltın. Soğumaya bırakın. Parmağın ucuyla sıcaklığı kontrol edin parmağınızı yakmıyorsa normal demektir. Mayalık yoğurdun içine, ılık sütten 3-4 kaşık koyup çırpın. Bu karışımı sütün içine döküp karıştırın. Tencerenin üzerine bir kapak kapatın. Daha sonra sıkıca bezle sarın ve üzerini battaniye ile örtün.4 saat soğuk biyerde mayalandırmaya bırakın. Daha sonra üzerindeki bezi ve kapağını açın. Buzdolabında hiç kaşık sokmadan 1 gece bekletin daha güzel katılaşır.
Bazı kimseler yoğurt mayalarken sıcak yerleri tercih ederler. Halbuki ne kadar yanlış. Kabın etrafı sıcak olacak. sütün sıcaklığı dışarı çıkmayacak şekilde sarılacak fakat bu haldeyken soğuk bir ortam da mayalanmasını beklemek daha akıllıca olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder