Krem Karamel
Muhallebi için:
1 lt süt
2 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı un
1 yumurta
1 paket vanilya
Karamel için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı şeker tencerede orta ateşte tamamen eriyip karamel haline gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Hazırlanan karamel sos, kullanılacak kalıpların/kaselerin diplerine paylaştırılır, soğumaya bırakılır. Muhallebi malzemeleri de orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir, karamelli kalıplara dökülür. Buzdolabında 1-2 saat bekledikten sonra ters çevrilip servis edilir.
Muhallebi için:
1 lt süt
2 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı un
1 yumurta
1 paket vanilya
Karamel için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı şeker tencerede orta ateşte tamamen eriyip karamel haline gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Hazırlanan karamel sos, kullanılacak kalıpların/kaselerin diplerine paylaştırılır, soğumaya bırakılır. Muhallebi malzemeleri de orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir, karamelli kalıplara dökülür. Buzdolabında 1-2 saat bekledikten sonra ters çevrilip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder