Çok aceleniz olsa bile, kurufasulyeyi pişirmeye başlamadan önce mutlaka kaynar su dolu bir kabın içine koyup 1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu ekleyin. Siz diğer malzemeleri hazırlayıncaya kadar (45-50 dakika kadar ) böyle dursun. Tencereye ilave edeceğiniz zaman da soğuk suyla durulayın. Bakın göreceksiniz, çok çabuk pişecektir.
Bu yöntemi nohut ve barbunya için de uygulayabilirsiniz.
Acelem var diyerek, ıslatılmamış fasulye ve nohutu pişirmeye kalkarsanız, saatlerce pişirseniz de yumuşamaz. Kırılır dağılır fakat sertliği gitmez. O nedenle bir saat kadar dediğimiz yöntemle bekletmek, yemeğinizin 10-15 dakika gibi kısa sürede pişmesine yardımcı olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder