Bilgisayarınızda Kesinlikle Olması Gereken Programlar



Bir bilgisayarda kesinlikle olması gereken programların listesini yapıyoruz. Bu programlar her türlü kullanıcın olmazsa olmazıdır. Hem işlerinizi kolaylaştırmak hem de bilgisayarınızı daha çok sevmenizi sağlayacak.  Bilgisayarı daha rahat bir şekilde kullanmak işlerinizi daha hızlı bir şekilde halletmek size ekstra zaman kazandırır bu sayede mantıken sevdiğiniz işlere daha fazla vakit ayırmış olursunuz. 


  • IOBİT UNİNSTALLER

Bilgisayarlar için kuşkusuz en büyük çile kurulan bir programı arkasında kalıntı bırakmadan kaldırmaktır. Hatta bazı bilgisayar kullanıcıları bir programın nasıl kaldırıldığını bile bilmez sadece simgesini siler.  Bunun için bütün kullanıcılara hitap eden bu programı kurduğunuz zaman işleriniz büyük derecede kolaylaşacaktır. En basit şekilde programı kurduğunuzu var sayalım bir oyun veya programın üzerine gelip de sağ tık yaptığınız zaman açılan sağ tık menüsünde kurduğumuz programın metni bizi karşılayacak ve oradan programı  güçlü kaldır kısmına bastığımız zaman kolay ve hızlı bir şekilde programı kaldıracaktır. Ayrıca programın kalıntıları ve gereksiz dosyaları bile sizi uğraştırmadan kolay bir şekilde kaldırabilir. Programın ayrıca bir çok özelliği vardır ama biz sadece en işe yarar ve herkesin bu yöntem için kullandığı kısmından söz ettik.


  • İnternet Download Manager (IDM)
Gelelim ikince programa, uzun yıllardır kullanılmakta olan bu program sayesinde en basitinden bir film veya video indirmek için site site gezmeye gerek kalmıyor. Bir film veya video indirmek bu program ile çok kolay. Herhangi bir web sitesinde video veya film izlerken videonun sağ üst tarafında çıkan buton sayesinde oynamakta olan içeriği en hızlı ve stabil şekilde bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Ayrıca tarayıcıların içindeki dosya indirme kısımları bazen internet gidince veya bir hata olunca hata veriyor ve baştan indirmek zorunda kalıyorsunuz. Tam aksine söz konusu program indirme sırasında internet gitse bile internet geldiği zaman kaldığı yerden devam edebiliyor. 


  • AIMP
Bu listede AIMP müzik çalar uygulamasından bahsetmesen kesinlikle bu programın hakkına girmiş olurdum. Uzun yıllar bu programı kullandım ve bunun kadar iyi bir müzik çalar görmedim hem tasarım açısından hem sadelik açısından ve birçok özelleştirme açısından biçilmiş kaftan diyebilirim. Görselleştirmeden bahsetmemin  sebebi programın desteklediği ve kendi sitesinden indirebileceğiniz yüzlerce teması var hem müzik dinlemek hem de daha güzel bir tasarım isteyenlere önerebileceğimiz iyi bir müzik çalar programıdır. Tabi ki siz programı ilk kurduğunuzda fotoğraftaki gibi gözükmeyecektir kendinize göre özelleştirmeleri yaptıktan kullanmaya başlayabilirsiniz.





  • IObitAdvanced SystemCare
Bu tarz temizlik işlemi yapan piyasada tonla program bulunmakta ama en sade ve işini tam anlamıyla başarılı bir şekilde gerçekleştiren ve birçok kullanıcı tarafından kullanılan  IObit Advanced SystemCare programı sisteminizdeki gereksiz dosyaları temizlemek amacıyla çalışmaktadır bir çok işlemi size kolayca yapma imkanı sunan bu program sizin sadece bir tık yapmanız karşılığında kayıt defterini birleştirme, sistemi en iyileme, kayıt defterini temizleme vb. daha bir çok işlemi siz kahvenizi yudumlarken ister arka plan da ister siz uyumak için bilgisayarınızı açık bıraktığınızda ayarladığınız şekilde temizlik işlemini yapacak ve ayarladığınız taktirde bilgisayarınızı temizlik sonrasında otomatik olarak kapatacaktır. Tabi ki programın daha bir çok kullanım amacı var biz sadece bir ön bilgi niteliğinde bilgi verdik programı kurduktan sonra kurcalayarak her türlü işlemi basit bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bu tarz programlar zaten en basit şekilde kullanıcının anlayacağı şekilde tasarlanmaktadır.


Bu tarz programlar saymakla bitmez biz her bilgisayarda kesinlikle olması gereken uygulamaları sizinle paylaştık. Sizinde kullandığınız yararlı programlar varsa yorumlarda belirtebilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder