çamaşır makinası kurulumu yapma - stajyer ödevi -tenvini

Adım adım montaj işlemine başlayacak olursak öncelikli işlem olarak emniyet cıvatalarının çıkartılması gelir. Nakliye işlemlerinde makinenin bütünlüğünü koruyan bu cıvatalar çekilerek çıkartılır ve yerlerine plastik tapaları takılır. Bu emniyet cıvatalarının daha sonra yapılacak bir taşınma için kullanılması gerekir. Daha sonra makinenin sağlam şekilde durabilmesi için ayaklarının ayarlanması gereklidir. Zemin olarak sert ve düz bir zemin tercih edilmesi fayda sağlar. Bu sayede makinenin daha sessiz çalışması da sağlanır. Plastik bağlantılı olan bu ayakları istediğiniz seviyede gevşetip sıkarak gerekli ayarlamayı yapabilirsiniz. Sağlamlığı sağlamak için makinenin altına karton gibi malzemeler konulması sağlıklı bir çözüm getirmez.
Daha sonra başlayacağınız su bağlantıları ile makinenin çalışması için ihtiyaç duyduğu suyu kazandırırsınız. Makinenin kendinden var olan hortumları su giriş vanaları ile bağlanır. Buna göre yeni nesil makinelerde iki farklı su hortumu olmamakla beraber bunun nedeni bu makinelerin su sıcaklığını kendileri ayarlayabilmeleridir. Su vanalarına takılan makine hortumlarının sızıntı yapmaması için conta kullanılması gereklidir. Sızıntı kontrolü için muslukların açılması gereklidir. Su giriş hortumlarının ayarlanması sonrası su çıkış hortumunun da lavabo ya da küvet kenarlarındaki giderlere takılması uygundur. Hortumun olası tıkanmalara karşı su giderine çok fazla sokulmaması gerekir. Günümüzde inşaatlarda çamaşır makinesi için özel yapılan alanlarda kirli su gideri için de yer bırakılmaktadır.
Son olarak bakacağımız nokta makinenin elektrik bağlantılarının sağlanmasıdır. Buna göre elektrik gücüne çok ihtiyaç duyan çamaşır makinesi genellikle topraklanmış fişlere sahiptir. Bu fişlerin topraklanmış ve 220-240V enerjiyi kaldıracak bir prize takılması gereklidir. Bu kurulan hattın sigortasının da en az 16 amper olması gereklidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder