Ağaç

Rüyada meyve ağacı görmek; isteklerinizin olacağına ve maddi kazanca,
Yapraksız ve kuru bir ağaç görmek; fakirliğe,
Çok yapraklı ağaç görmek; sağlık ve mutluluğa,
Ağaç dalı görmek; kısa bir süre için sorunların çözüleceğine , ama; daha sonra tekrar başlayacağına yorumlanır.
    Kirmani' ye göre(r.a); rüyada üzerlerinde meyveleri olan bir çok ağaç görmek, eline mal geçmeye, ağaçların yapraklarından koparıp toplamak yine mal ve paraya; bir rivayete göre bazı ağaçların yaprağı haram mala delalet eder. Kendi oturduğu halde ağaçlardan yaprak ve meyve topladığını gören zahmet çekmeden rızka erer. Ağaç köklerini, yahut dökülmüş yaprak veya meyveleri topladığını görmek, biri ile kavga ederek, onu yeneceğine; uzun bir ağacın üzerinde olduğunu görmek, büyük bir kişiyle akraba olacağına; bekâr ise evleneceğine işarettir.
  Bir ağaçtan indiğini veya düştüğünü gören, yapacağı herhangi bir işi bitiremez. Bir ağaçtan düşerek sakatlandığını gören, büyük bir adamın zulmüne uğrar. Eğer ağaç kırılıp yere düşerse, kendisine zulüm eden kimse ölür. Bir çok ağaçlara sahip olduğunu gören, bir toplumun başına geçer. Ne ağacı olduğu bilinmeyen bir ağacı yapraksız olarak görmek, hüzün ve keder işaretidir. Tamamıyla kurumuş, artık suyu kalmamış, kurumuş bir ağaç görmek, hayırlı değildir. Evinin bahçesinde veya mahallesinde bir tek ağacın bazı taraflarını kurumuş görmek, evinde ve mahallede hasta varsa öleceğine, gurbette kimsesi varsa onun ölün haberini alacağına işarettir. Evinde bulunan bir ağacın yeşillendiğini görmek, berekete; bu ağacın rüzgar estikçe sallanıp uzadığını görmek, kıymet ve ününün artacağına delalet eder.
   İbni Sirin' e göre: ağacın dalları biraderlere ve akrabaya işarettir. Bir ağacın dallarının yeşillenip çoğaldığını görenin, ev halkı ve akrabaları çoğalır. Bir ağacın dallarının azalması da bunun aksiyle yorumlanır. Başkasının malı olan bir ağaçtan bir dal kestiğini gören, ev halkından birini yanından uzaklaştırır. Bir ağacın bir dalının kuruduğunu görmek, akrabasından birinin ölümüne, eğer bu ağaç bir başkasının malı ise, onun akrabasından birinin ölümüne; kendisine bir dal verildiğini görmek, evladı olmaya ve o daldan birşey koparıp yediğini görmek ise, oğlunun malından birşey alıp yiyeceğine delalet eder.
   Danyal aleyhisselam' a göre: halk arasında makbul olan her ağaç yüksek bir kişi ile; halk arasında hakir sayılan her ağaç hakir bir adamla; üzerinde meyve olan her ağaçzengin bir erkekle; meyve olmayan ağaç fakirle; her ağaç kendisinin bulunduğu iklimle, o iklimin halkı ile tabir olunur. Bir bostanda ağaçlar görmek, bostan sahibinin eline mal geçeceğine, ağacı kökünden çıkardığını görmek, bir kimseyi nimetinden yoksun bırakmaya delalet eder.
    Câbir' ül- Mağribî' ye göre: meyvesinin lezzeti güzel ve kokusu iyi olan ağacı görmek, genellikle dinde iyiliğe, meyvesinin tadı fena ve kokusu kötü olan ağacı görmek ise, dinde fesada delalet eder. Sahibi tanınmış bir ağacın bir yerden başka bir yere taşındığını görmek, o kişinin gurbete çıkacağına, eğer bu ağacın sahibi tanınmış biri  değilse, rüya görenin gurbete çıkacağına; evinde bir ağaç diktiğini ve ağacın üzerinde meyve bittiğini görmek, o meyveye nispet olunan bir kişiye damat veya gelin olmaya; muhkem ve yüksek bir ağaca çıktığını ve orda rahatça oturduğunu görmek, şan ve şerefe ve muradının olacağına işarettir.
   İsmail El-Eş' as' a göre: ağacın altında yaprak topladığını görmek, her ne suretle olursa olsun, muradının olacağına delalet eder. Ağaçtan meyve topladığını görmek de evlada; türlü türlü meyveleri taşıyan birçok ağaçlara sahip olduğunu görmek, güzel bir hayata; ömrün uzunluğuna ve düşmana karşı zafere işarettir.
   Cafer Sâdık'a göre(R.A) : rüyada ağaç görmek on şekilde tabir olunur: Mülk, eş,tüccar,çatışma, ilim,mü'min,kâfir,yardımcı,düşmanlık,ayrılık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder