Malzeme : 3 kg Kuşburnu
1 kg şeker
Yapılışı : Aldığınız kuş burnunu iyice ayıklayıp yıkayın. Tencereye üstünü örtecek kadar su ekleyip haşlayın. Ellerinize eldiven takıp suyuyla birlikte kalın süzgeçten geçirin. haşladıgınız su süzgeçten geçirirken yeterli gelmez devamlı musluktan su alarak süzgeçteki malzemeye azar azar dökerek deliklerden kolay geçmesini sağlayın. Sonra bir defa daha süzgeçten geçirin ve 1 defa da ince (süt süzgecinden) geçirip tencereye koyun. Altını yakın iyice pişsin. tencerenin ağzını kapatmayın ki eklediğiniz fazla sular buharlaşıp uçsun.
Kaynamakta olan kuşburnu fazla sulardan arınınca şekerini ilave edip kıvama gelinceye kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder