Malzemeler : 5-6 adet orta boy patates
2 orta boy havuç
10-15 adet kornişon turşu
3 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
5-6 adet yeşil soğan
3 yemek kaşığı mayonez
Yeterince yoğurt
Yapılışı : Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun, rendeleyin. Havuçları ve sarımsakları da içine rendeleyin.turşu,soğan ve dereotunu küçük küçük doğrayıp yukardaki bütün malzemeleri karıştırın.Mayonez ve yoğurttan 1 er kaşık ayırın (üzerini süslemek için lazım olacak) Çukur bir kabın içini streçle kaplayın,tüm malzemeyi bu kaba boşaltın. Buzdolabında 3-4 saat bekletin. Düz bir servis tabağına ters çevirerek çıkarın. kenara ayırdığınız mayonez ve yoğurdu karıştırıp her tarafına sürün ve yeşil zeytinlerle süsleyip dilim dilim servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder