Her hafta TV 8 ekranlarında yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
TOP TOP TATLI EKMEK
Malzemeler:Hamuru için:
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı süt
- ½ su bardağı şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı un
- 2 tutam tuz
Baharat karışımı için:
- 200 gram tereyağı
- 2 su bardağı esmer şeker
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 3 adet kakule tohumu
- 1 fiske yenibahar
- 1 adet çubuk vanilya
Hazırlanışı:
- Tüm kuru malzemeler kabın içinde karıştırılıp ortası açılır.
- Süt, erimiş soğuk tereyağı, yumurta eklenip sıvılar çatal ile karıştırılır.
- Undan azar azar alınarak ekmek hamuru yoğrulur.
- 200 gram tereyağı ocağa alınıp rengi koyu olana kadar kızartılır.
- Diğer baharatlar başka kabın içinde karıştırılır.
- Hamurdan parçaları başta tere yağına daha sonra baharat karışımına bulanıp yağlı kek kalıbına dizilir.
- Sıkı şekilde dizilen top ekmeklerin üstü kapatılıp 1,5 saat kadar üstü kapalı mayalamaya bırakılır.
- Ekmek 180 derece sıcak fırında 30-35 dakika pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirilir ve ters çevrilip ılıyınca kalıptan çıkarılır.