Filinta Dizisi Boris Kimdir Serhat Tutumluer

TRT ekranlarında yayınlanmaya başlayan Filinta dizisi gerek oyuncuları ve gerekse konusu ile sosyal medya ve internet üzerinde olumlu tepkiler aldı. İlk bölümleri ile sevilen dizi, ekranların vazgeçilmez dizilerinden olacak gibi gözüküyor.

Bugün sizlere, Filinta dizisinde Boris Zaharyas karakterini başarılı bir şekilde canlandıran Serhat Tutumluer kimdir, kaç yaşındadır ve daha önce hangi dizilerde oynamıştır gibi derlediğimiz bilgileri paylaşacağız.

Serhat Tutumluer Kimdir;

Serhat Tutumluer, 29 Haziran 1972 yılında Eskişehir'de dünyaya gelmiştir. 42 yaşında olan dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu Serhat Tutumluer, evli ve bir erkek çocuk babasıdır. İstanbul Üniversitesi’nde Sosyoloji Bölümü’nündeki eğitim hayatını başarılı bir şekilde tamamlamayan oyuncu, Hacettepe Üniversitesi'nin Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünü bitirmiştir. Ankara Devlet Tiyatrosu, Kocaeli Şehir Tiyatrosu’nda oyunculuk yapmış olan Serhat Tutumluer, istanbul'da bulunan Talimhane Tiyatrosu'nda oyunculuk faaliyetlerini sürdürmektedir. Rol aldığı tiyatro oyunlarından bazıları; Kız Tavlama Sanatı, Budala, Aşk Delisi, Hamlet, Sokağa Çıkma Yasağı ve Cimri’dir.

Zeki Demirkubuz’un yönetmenliğini üstlendiği Yeraltı isimli filmde Cevat, Kıskanmak isimli filmde ise Halit karakterini canlandırmıştır. Tolga Örnek yönetmenliğindeki Devrim Arabaları adlı filmde İsmet, Ümit Ünal yönetmenliğindeki Ara adlı filmde Veli, Derviş Zaim yönetmenliğindeki Cenneti Beklerken adlı filmde Eflatun ve Orhan Oğuz yönetmenliğindeki Büyü adlı filmde Tarık karakterini canlandırmıştır.

27. Uluslararası İstanbul Film Festivali’ne Ara adlı sinema filminde sergilediği oyunculukla, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü ve 14. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri Töreni’nde Devrim Arabaları adlı sinema filmindeki performasıyla  En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görülmüştür.

Serhat Tutumluer 'in oynadığı diziler;

Umutsuz Ev Kadınları
Güneydoğudan Öyküler Önce Vatan
Kül ve Ateş
Ay Işığı
Ezo Gelin
Erkekler Ağlamaz
Esir Kalpler
Sahra
Kasırga İnsanları
Çaylak
Tersine Akan Nehir


Serhat Tutumluer Resimleri;






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder