Malzeme: Paça Malzemesi
                  4 Kuzu Paça (eğer paça bulamazsanız normal ütülmüş kuzu kellesi alarak da yapabilirsiniz)
                  4 Su Bardağı Su
                  Tuz
                  Terbiye Malzemesi
                  1 Çorba Kaşığı Tereyağı
                  1 Çorba Kaşığı Un
                  2 Yumurta
                 1 Limon Suyu
                 6 Çorba Kaşığı Sirke
                 6 Diş Sarmısak
Yapılışı : Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin. 
Başka  bir tencerede tereyağını kızdırın.  Unu ilave edip 2 dakika kavurun.   Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın.  1-2 taşım  kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyin.  Limon suyu ve yumurtayı  ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin. 
Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın.  Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapın. 
Not:  Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.  Böylelikle yumurtanın  kesilmesini engellemiş olursunuz.  Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı  eklerseniz daha lezzetli olur.

 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder