19 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Cevizli Gül Tatlısı Tarifi

19 şubat 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 19 şubat nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı cevizli gül tatlısı tarifi, cevizli gül tatlısı nasıl yapılır, gül tatlısı tarifi



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..

GÜL TATLISI TARİFİ
 
 
Malzemeler:
- 1 su bardağı ceviz
- 4 su bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 250 gram tereyağı
Şerbet İçin:
- 4 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:
- Şerbet için sıcak su, şeker ocağa alınıp kıvamını alana kadar kaynatılır
- Kaynayan şerbete limon suyu eklenip biraz daha kaynatılıp ocaktan alınır
- Hamur için tereyağı eritilir
- Sıvı malzemeler eklenip güzelce karıştırılır
- Karışıma un, vanilya ve kabartma tozu eklenip yumuşak hamur yoğrulur
- Hamurdan büyük bezeler alınıp açılır
- Su bardağı ile yuvarlaklara kesilir ve tüm hamur bu şekilde yapılır
- 4 adet yuvarlak yarılarına kadar üst üste koyulup rulo yapılır ve ortadan ikiye ayrılır
- Yağlı tepsiye dizilen gül tatlısının ortasına ceviz koyulup  200 derece fırında 15-20 dakika kızarana kadar pişirilir
- Pişen ılık tatlıya ılık şerbet verilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder