Malzemeler ;150 gr kokulu gül yaprağı
5 bardak toz şeker
1 Limon
2 bardak Su
Hazırlanışı;Gül yaprakları güzelce yıkanır. Bir kavanoza 1 kat gül yaprağı, 1 kat şeker şeklinde konulur. Şekerin artanı bir kenara koyulur. Kavanozun üstüne bir adet limonun suyu sıkılır. Kapağı sıkıca kapatılır ve böylece 2 gün bekletilir.
2 gün sonra kavanoz açılır. Gül yaprakları içinden alınır. Tencerede 2 bardak su ile şekerin geri kalanı kaynatılır. Gül yaprakları içine ilave edilir. Koyulaşınca ateşten indirilip soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurulur. Gül reçeli kokulu güllerden yapılır.
Gül reçelinin faydaları: Gül reçeli mideyi güçlendirir. Gül reçelinden yapılan şerbetin de kalbe iyi geldiği söylenir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder