Malzeme: 250 gram köftelik kıyma
1 rendelenmiş kuru soğan
Yarım çay bardağı yıkanmış pirinç veya bulgur
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Yukarda saydığımız malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. Bir küçük tencerede su kaynatıp, kaynayan suya, küçük küçük yuvarladığınız köfteleri atın. Onlar haşlanırken yemeği yapacağınız tencereye 1 kaşık tereyağı bir kaşık da margarin koyup biraz salça ve karabiberle kavurun. İnce ince doğradığınız yeşil biberleri atıp biraz kavrulduktan sonra küp küp doğradığınız patatesleri de ilave edin. İyice kavrulduktan sonra diğer tarafta haşlanmakta olan köfteleri suyuyla birlikte kavrulan patateslerin üzerine boşaltın. Eğer suyu az gibiyse biraz daha ekleyip yemeğin suyu helveleninceye kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder