Bebe Bisküvisi - Ev Yapımı Bebe Bisküvisi Tarifi

ev yapımı bebe bisküvisi, organik bebe bisküvisi, bisküvi nasıl yapılır, evde bebe bisküvisi yapımı



Çocuğunuza doğal ve güvenilir gıdalar yedirmek için kendi bebe bisküvinizi yapmaya ne dersiniz.


BEBE BİSKÜVİSİ
 
Malzemeler:
  • 2 Çay bardağı  tam buğday unu
  • 1/2 Çay bardağı  irmik
  • 2 Çay bardağı  yulaf unu veya pirinç unu
  • 4 Yemek kaşığı tereyağı
  • 1 Yemek kaşığı yoğurt ve hamura kıvam vermek için 2-3 kaşık yoğurt suyu
Hazırlanışı
  • Yoğurma kabınıza oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını, irmiği, yulaf veya pirinç ununu, yoğurdu ve yoğurt suyunu ekleyip yoğurun
  • Buğday ununu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
  • Daha sonra hamuru 1-2 cm kalınlığında incelterek istediğiniz bir kalıpla kesip tepsiye dizin. Ya da kalıp kullanmadan ufak parçalar koparıp elinizde incelterek üzerine çatalla şekil verip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder